Şahinbey Belediye Meclis toplantısı başkan Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında yapıldı.13 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında imar, plan, bütçe, tarife, eğitim çevre, dış ilişkiler komisyon üyeleri seçimleri yapıldı. Ayrıca CHP'li meclis üyeleri Tahmazoğlu'na çeşitli sorular yöneltti.

VATANDAŞ PARKINI İSTİYOR

Yeditepe'de oyun gruplarının söküldüğü park ile ilgili söz alan CHP'li meclis üyesi Mehmet Dokbay, "Arefe günü bu parkta oturma grupları ve çocuk oyun grupları söküldü. Vatandaşın yeri 200 m2, sökülen alan 2 bin metrekarelik bir alan. Vatandaş parkını istiyor. İstimlak sorununu çözerek vatandaşa parkını verin" dedi.

SPOR KÖYÜ ATIL DURUMDA

CHP'li meclis üyesi Hasan Türk ise Karataş’ta spor köyü yapıldığını ancak spor köyünün atıl durumda olduğunu belirterek, "Kendi haline bırakılan yerler zaman içinde büyük sorun yaratabilir, çürüyebilir. Öte yandan asfalt çalışmaları var bugün attığımız asfalt yarın geri kesiliyor, altyapı yapılsın sonra asfalt çekilsin" dedi.

ESKİ GARAJLARDA YIKIM NE ZAMAN?

CHP'li meclis üyesi Hasan Şencan ise, eski garajlardaki işyerlerini gündeme getirerek, "Esnafı sanayiye taşıdınız. İşyeri açma ruhsatı alanlar ret cevabı aldıklarını söylüyor. Eski garajlarda yıkımı ne zaman yapacaksınız?" dedi.

TAHMAZOĞLU TOPLU CEVAP VERDİ

Başkan Tahmazoğlu, 466 tane park yaptıklarını, Türkiye'nin en büyük parkına imza attıklarını belirterek, "Park yapımını önemsiyoruz. Ama mahkeme kararı bağlayıcı. Kamulaştırma konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. Kim işyerini vermek istiyorsa satın alıyoruz. Oradaki mesele oyun grubunun kaydırılması. Mahkeme kararına uygun şekilde hareket ettik. Spor köyünde yüzme havuzu çalışıyor. Kapalı salon aktif. Sadece halı saha atıl. Halı sahada kiracı bıraktığı için boşluk var ama ihaleye çıktılar. Asfalt konusunda hassasız, 2016'de nereleri asfalt yapacağımız bile belli. AYKOME'ye yapacaklarımız bildirip alt yapı çalışmalarının bitmesini bekliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ile görüştük tedbirler alınacak" dedi.

SEÇİMLER YAPILDI

Meclisin 13 maddesinde ise Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Tarife Komisyonu, Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonu, Çevre ve Temizlik Komisyonu, Dış İlişkiler Komisyon’larında görev süreleri dolan üyelerin yerine yeni üye seçimi yer aldı.

YENİ KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Yapılan seçim sonrasında Plan ve Bütçe Komisyonuna, Birol Ülger, Nihat Aydıngüler, Sedat Kılınç, Adil Tabanıyastıoğlu ve Mahmut Demirel seçildi.

İMAR KOMİSYONU SEÇİLDİ

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna, Cuma Güzel, İbrahim Bal, Hızır Arıkök, Raci Dölek ve Mehmet Dokbay seçildi.

TARİFEYE KİMLER GİRDİ?

Tarife Komisyonuna, Bahyettin Bakır, Mehmet Dağcı, Müslüm Yüksel, Mehmet Yaşar Göktürk ve Yılmaz Kireç seçildi.

EĞİTİM VE ÇEVRE KOMİSYONLARI DA BELLİ OLDU

Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonuna, Bekir Aslan, Hayriye Özmantar, Kurt Ali Kılçık, Abdullah Taştekin ve Zeki Gürsel seçildi. Çevre Komisyonuna, Şıhmehmet Öztürk, Özgür Özdağlı, Seyhan Fesli, Kanber Kurt ve Hasan Şencan seçildi. Dış ilişkiler Komisyonuna ise Gülhan Dinç, Mesut Ercan, Latife Havuçcuoğlu, Harun Karataş ve Uğur Kalkan seçildi.

ENCÜMENLER SEÇİLDİ

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından gündem dışı iki madde görüşüldü. İlk gündem dışı madde de Encümen Üyeliğinden istifa eden İhsan Güzel, Mehmet İbrahim Özalkan ve Mehmet Akıncıoğlu’nun yerine yeni üye seçimi için teklif yapıldı. Kapalı usul ile yapılan oylamada Mehmet Okyay, Mehmet Okutan ve Aydın Karahan Encümen üyesi olarak seçildi.

MECLİS BAŞKAN VEKİLLERİ VE DİVAN KATİPLERİ DEĞİŞTİ

Gündem dışı ikinci madde de ise 1. Meclis Başkan Vekilliğinden istifa eden Kurt Ali Kılçık, 2. Meclis Başkan Vekilliğinden istifa eden Müslüm Yüksel, Divan Katipliği görevinden istifa eden Seyhan Fesli ve İbrahim Bal, Yedek Divan Katipliği görevinden istifa eden Sedat Kılınç ve Şıhmehmet Öztürk’ün yerine yenilerinin seçimi için teklif yapıldı. Kapalı usul yapılan oylamada Filiz Üzücü 1. Meclis başkan Vekili, Mehmet İbrahim Özalkan 2. Meclis Başkan Vekili, Tekin Çürükoğlu ve Mehmet Akıncıoğlu, Yedek Divan Katipliğine Selim Petek ve İhsan Güzel seçildi. Meral KINACILAR