Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, CHP'li Meclis üyesi Uğur Kalkan'ın Gazetemizdeki açıklamalarına cevap verdi. Tahmazoğlu, Kalkan'ın 'meclis üyeliğimin ilk günlerinde meclisin adaletli olacağını düşündüm, ancak daha sonra hayal kırıklığına uğradım" şeklindeki sözlerine yanıt verdi.

Tahmazoğlu, MHP'nin iki tane meclis üyesi olduğunu, sayıları az olduğu için komisyonlara giremediklerini belirterek, "Meclis toplantısında keşke MHP'liler de komisyonlara girse dedim. Ancak yasal olarak MHP'liler komisyonlara giremiyor olsa da ben, iki MHP'li arkadaşımıza gayri resmi olarak komisyonlara katılabilirsiniz, buyurun gelin dedik. O arkadaşların ikisi kanuni zorunluluk olmadığı halde komisyonlara katılıyor. Abdullah Şaşuşağı imar ve Bekir Özdemir bütçe komisyonuna giriyor. Biz mi adaletsiziz?" dedi.

BURASI BASINDA BUGÜN PROGRAMI MI?

Sayın Uğur Kalkan'ın, 'mecliste sözümüz kesiliyor' sözleriyle ilgili olarak da, "Her mecliste söz istiyor veriyoruz. İki meclis önce 'kürsüden konuşacağım' dedi buyurun dedik. Esasen kürsüden sadece Başkan vekilleri konuşabilir. Buna rağmen söz verdik. Kürsüye çıktı ve bir gazeteyi eline alarak oradaki köşe yazısını okumaya başladı. Ben de dur dedim. Burası sabahleyin basında bugün programı, değil. 45 meclis üyesi var, her biri eline bir gazete alıp okusa bu işin sonu nereye varır dedim" şeklinde konuştu.

MECLİS ÜYESİSİN SORU SOR

Şeffaf olduğunu söyleyen Tahmazoğlu, Uğur Kalkan'ın, istediği bazı bilgilerin cevap verecek nitelikte olmadığını, bilgi edinmeyi de yanlış anladığını dile getirerek, "Meclis üyesisin soru sor. Biz zaten cevap yazacakları yazdık. Ancak filan gazedede şu haber çıkmış, bu haberde kastedilen kişi ben miyim, beni mi kastettiniz demek, bilgi edinme yasasına girer mi?" dedi.

STÜDYO DAİRELERİ ŞİKAYET EDEN CHP'Lİ MECLİS ÜYELERİ

Stüdyo dairelerle ilgili ilk eleştiriyi bir önceki meclis toplantısındaki CHP'li meclis üyelerinin gündeme getirdiğini söyleyen Tahmazoğlu, "Tahmazoğlu namus bekçisi mi, ahlak bekçisi mi diyor. Bu konu geçen dönem gündeme geldi. CHP'li meclis üyeleri stüdyo dairelerde yanlış işler oluyor, belediye olarak ne yapacaksınız? diye sormuştu. Bizde yurt ihtiyacı var, öğrenciler daha çok stüdyo dairelerde kalıyorlar demiştik. Bu da ilginç" diye konuştu.

OKULU DA MI BEN YAPAYIM?

Arsa satışlarıyla ilgili de konuşan Tahmazoğlu, imar uygulamaları sonucu ellerinde 1000-1500 metrekareler şeklinde kalan arsalar olduğunu anlatarak şunları söyledi:"Bu arsaları elimde tutup ne yapacağım?

İller bankasından gelen işçinin parasına yetmez. Biz göreve geldiğimizde binanın üstü boş duruyordu, işçilere maaş yerine arsa satmışlardı.1000 metrekare arsaya okul mu yapılıyor? Hem arsa sattığımız yerde okul ihtiyacı yok. Örneğin Mavi Kent bölgesinde okul açığı yok. Mavi kent bölgesinde 40 bin metkerare okul arsasını milli eğitime verdik. İlkokul yapıldı, lisenin protokolü imzalandı. Oraya okulu da ben mi yapayım?. Hem nüfus planlamasına göre okul arsası ayırmışım."

REİSOĞLU, HEYKELİMİ DİKECEKTİ

Kalkan'ın reklam, hizmet yok ve Özdemirbey Caddesi ile ilgili sözlerine de cevap veren Tahmazoğlu, "Özdemir Bey Ceddesini 6 şeritli yapmadık mı? Hatta Reis Reisoğlu yap heykelini dikeceğim dedi. Biz heykel istemiyoruz. Yaptık. Giriş çıkışlar tek diyor. Etap etap yapılıyor. Düztepe'den Tutluk'a kadar olan yerde kamulaştırma yaptık, 300 tane ev yıktık. Sadece konuşuyorlar. Yalan mı, 6 şeritli yol açmadım mı? TÜRGEV'e verilen arsalarla ilgili de konuşan Tahmazoğlu, "Bu arsaların tapusu bizde, burayı yurt yapacaklar" dedi.

ALLAH'TAN KORK

Tahmazoğlu, Kalkan'ın 'meclise sürekli imar tadilatları geliyor, herşey gizli' şeklindeki sözlerine ise, "Allah'tan kork. İmar komisyonunda meclis üyeniz var. Paftasına yerine de bakıyor. Meclisten geçen şey nasıl gizli olur?" diye cevap verdi.

Tahmazoğlu, kanalizasyon atıklarıyla ilgili olarak da büyükşehirin çalıştığını söyledi. Meral KINACILAR