Konya’da Ateşbaz-ı Veli Mutfak ve Mutfak Kültürü Ödüllerine aday gösterilen Tahir Tekin Öztan’ın Gurme Kent Gaziantep Mutfağı adlı eseri birinci seçildi. Düzenlenen törenle ödülünü alan Tahir Tekin Öztan, “Bu ödülü Gaziantep’e ve Gaziantepli kadınlara armağan ediyorum” dedi.

21 jüri üyesinin oy birliğiyle birinciliğe seçtiği kitapla ilgili ödülünü Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş’ten alan Tahir Tekin Öztan, "Bu kitabın yazılmasında Gaziantepli kadınlarımızın emekleri çok büyük. Onlara ve bütün Gazianteplilere hediye ediyorum. Bu ödül benim için farklı bir anlam taşıyor. Gördüm ki hiçbir emek karşılıksız kalmaz. Bir gün gelir ve siz emeğinizin karşılığını mutlaka alınsınız” dedi.

MÜKEMMEL BİR YAPIYA SAHİP

7 ayrı kategoride ödüllerin dağıtıldığı törende Araştırma, İnceleme ve Kitap Kategorisi’nde Gurme Kent Gaziantep Mutfağı adlı kitabına birincilik ödülünü alan Tahir Tekin Öztan’a kutlamalar yağdı. Tahir Tekin Öztan’ı ilk kutlayanlar arasında yer alan Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin de Ateşbaz-ı Veli Mutfak ve Mutfak Kültürü Ödülleri’ndeki temel amacın; Anadolu mutfağının bilinirliğini artırması ve mutfak algısının her anlamda öne çıkartılması olarak özetlenebileceğini söyleyerek organizasyonun mükemmel bir yapıya sahip olduğunu söyledi. BÜLTEN