Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin Tiyatro salonundan Onat Kutlar’ın adını kaldırmasının ardından Bahriye Üçok ve Çetin Emeç’in de salonlardaki isminin kaldırıldığı iddiaları tepkileri de beraberinde getirdi. Milliyet Gazetesi Yazarı Melih Aşık,Onat Kutlar'ın isminin kaldırılmasını köşesine taşırkın, CHP Gaziantep milletvekili Akif Ekici " Şu anda onun isminin kaldırılmak istenmesi son derece yanlış, etik olmayan, hiç bir anlayışa sığmayan bir mantık"dedi. Mimarlar Odası Başkanı Özgür Girişken ise, "Türkiye bu insanları koruyamadı kaybettik. Ama hiç değilse hatıralarına saygı gösterelim diyoruz. Umuyorum doğru değildir"diye konuştu.

Milliyet Gazetesi Yazarı Melih Aşık,Onat Kutlar'ın isminin kaldırılmasını köşesine taşıyarak, belediyeden bir açıklama beklediğini dile getirirken, CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, isim kaldırmayı yanlış ve etik bulmadığını söyledi. Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Özgür Girişken ise, "Umarım doğru değildir. Aksi halde şiddetle kınarız" açıklamasında bulundu. Öte yandan büyükşehir belediyesi yetkilileri, isim değişikliği konusunda bir karar alınmadığını belirttiler.

İŞTE MELİH AÇIK'IN O YAZISI

ONAT

Gerçek bir aydın olan, 21 yıl önce The Marmara Pastanesi’nde patlayan bombayla hayattan ayrılan Onar Kutlar Gaziantepli olup, bu kentin onuru ve gururudur. Onat’ın adı geçmişte belediyenin tiyatro salonuna verilmişti. CHP Şahinbey Meclis Üyesi Uğur Kalkan, yaptığı açıklamada Onat Kutlar’ın adının sessizce silindiğini iddia ediyor. Onat’ın adını taşıyan salon tadilattan geçirilmişti. Uğur Kalkan, diyor ki: - Daha önce etkinlik davetiyelerinde yer olarak Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu yazarken, tadilat sonrası “Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu” diye yazılıyor. Ayrıca Onat Kutlar ismi daha önce tiyatro girişinde yazılıyken şimdi girişte herhangi bir isim yazılı değildir

Gaziantep Belediyesi bir açıklama yapmalı!

EKİCİ:DOĞRU DEĞİL

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Onat Kutlar'ın ülkemizin yetiştirdiği ender insanlardan biri olduğunu, toplum nazarında çok değer gördüğünü belirterek, "Geçmiş dönemde elim bir hadise sonucunda, atılan bir bomba sonucunda hayatını kaybetti. Gaziantep'tede belli bölgelere ismi verildi. Şu anda onun isminin kaldırılmak istenmesi son derece yanlış, etik olmayan, hiç bir anlayışa sığmayan bir mantık. Yani bu tür insanların ismi hangi dönemde verilmiş olursa olsun, kim vermiş olursa versin tekrar değiştirip isim verme girişimlerinde bulunmak yöneticiliere yakışmıyor, doğru değil" dedi.

HOŞ ŞEYLER DEĞİL

Bir dönem belediye meclis üyeliği yaptığını, hiç isim değiştirmediklerini söyleyen Ekici, " İsimler bir şekilde belediyeler tarafından verilmişse, halkta bunu kabullenmişse, bunu kaldırmaya teşebbüs etmek, doğru bir tavır değil. Yapanlarda doğru yapmıyorlar, yanlış yapıyorlar. O zaman yarın bir başka görüş geldiğinde onlarında bütün isimleri değiştireceği anlamı çıkar. Bunlar hoş şeyler değil, doğru şeyler değil yapılmaması gerekir diye düşünüyorum" diye konuştu.

TAHAMMÜL SINIRLARININ SONUNA GELDİK

Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Özgür Girişken ise, isim değişikliği konusunda, "Umuyorum gerçek değildir. Bunu iki şekilde açıklayabilirsiniz. Ya Türkiye ve Gaziantep düşünce kültür ve sanat hayatında önemli yeri olan bu insanların kim olduğunu bilmiyor olabilirsiniz ki, ben böyle bir şeyi kabul edemem, hele hele Onat Kutlar'ı, terör saldırısında kaybettiğimiz isimlerden bir tanesi. Hepsi birbirinden önemli insanlar böyle birşey kabul edilemez. Bu ancak bu insanları tanımamakla, önemini ve değerini bilmemekle söz konusu olabilir. böyle bir şey olmadığını umut ediyorum Böyle bir şey olursa şiddetle kınarız. Bu salonlar bu insanların isimleriyle özdeşler. Artık belleğimizin silinmesi, insanların unutturulması, geçmişimizin unutturulması tahammül sınırlarının sonuna geldik. Yani Türkiye bu insanları koruyamadı kaybettik. Ama hiç değilse hatıralarına saygı gösterelim diyoruz. Umuyorum doğru değildir" diye konuştu.