Bu gıda maddelerinin tadına bakanların bir daha vazgeçmeyeceğini söyleyen ve ilk olarak bu ürünlerin marka tescilini alan Aliye Arzu Güceğlioğlu, kurduğu internet sitesinden satışlara başladı.

Gaziantep'e yeni markalar kazandırmak için yola çıktığını, önümüzdeki dönemde tesisleşmek istediğini belirten Güceğlioğlu, bunun için de Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu'ndan destek istedi. Güceğlioğlu, "Madem gastronomi kentiyiz diyoruz, madem markalar olsun isteniyor, bende atalarımın gıda mirasını, toplumumuza, geleceğimize aktarmak için destek istiyorum" dedi.

GEÇ BİLE KALDIM

Aynı zamanda Arz Danışmanlık ve Mühendislik Hizmetleri firmasının da sahibi olan Güceğlioğlu, Lohan ve Kilis bölgesinin doğal ve kaliteli ürünlerini satmaya nasıl karar verdiğini şöyle anlattı:"Bundan 4-5 yıl önce Lohan'dan incir geldi. Ne kadar güzelmiş dedim. Yine Kilis Bölgesinin zeytinyağı ile tanışmam ise 2014 yıllında oldu. Zeytinyağının tadı, kendine has aroması, katkısız olması beni şaşırttı, gözlerimi açtı, neden daha önce fark etmedim dedim. Zeytin tanelerinin- zeytinyağına dönüşmesi, zeytin meyve suyunun her derde derman olması, geç kaldığım tanışmayı taçlandırmam gerektiğini, dünyadaki misyonumu bana hatırlattı. Lohan incirini tattığımda fark ettiğim lezzet ve zarafetin artık kendi ismiyle yaşaması, Türkiye’de tanınan marka olması için öncelikle Yurt İçi Marka Tescilimi aldım. Şu anda tüm gıda alanlarında Lohan isim hakkına sahibiz."

BÜYÜK RAĞBET VAR

Marka tescilinin ardından emek isteyen, bir o kadar da eğlenceli bir yolculuğa başladıklarını söyleyen Güceğlioğlu,"Kutusundan etiketine, web sayfasından sosyal medya çalışmalarına kadar tek tek katkı koyduk. Yeri geldi fotoğraflarını çektik, yeri geldi kurdelesini yaptık. Özellikle etiket, şişe, kutu zaman alıyor. Tasarım çok önemli. Şu anda www.lohan.com tr web sayfasında Lohan Zeytinyağı, Lohan Siyah Zeytini Lohan Cevizi ve Lohan Zahteri büyük rağbet görüyor. Bunlar bizim doğal gıdalarımız. İnternet sitesinde zeytinyağımızı soğuk sıkım ve sızma satıyoruz. Atalarımızın tükettiği doğal ürünleri, halkımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Amacım anneannelerimiz, babaannelerimiz, dedelerimiz ne yiyorsa bizde onu yiyelim ama pişirmeden, ama şeker katmadan" dedi.

TESİS İSTİYORUM

Tüm gıda alanlarında Lohan isim hakkına sahip olduklarını, hedefinin bunlarla ilgili işleme , depolama ve ambalajlama entegre tesis kurulması olduğunu dile getiren Aliye Güceğlioğlu, "Bu konuda Sanayi Odası Adil Konukoğlu Başkanımızdan ve Gaziantep Büyükşehir Fatma Şahin Başkanımızdan destek istiyorum. Fatma hanımdan sanayi odasından randevu talebinde bulundum. Özellikle 6. Organize Sanayi Bölgesinde tesis yeri istiyorum. İncir için işleme ve soğuk hava depolama, zeytinyağı için işleme ve zeytinyağı şişeleme , siyah ve yeşil zeytin için tatlandırma , dolum ve ambalajlama için böyle bir tesis zorunlu. Şu an butik imalat yapıyoruz, yine butikten kişiye özel imalatımıza devam edeceğiz. Bu sene demo yılımız. Gelecek yıl zahterli-siyah zeytin , taş kırma yeşil zeytin , Lohan Zeytin Çayı satacağız, inciri doğrayıp zeytinyağıyla karıştırıp satacağız,meşhur üzümümüz Antep karasını paketleyip satacağız. Bu doğal, organik ürünlerden almak isteyenler www. lohan.com.tr'a girerek veya instagramdan loganorganik sayfasından sipariş verebilirler" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR