'Baklavasız diyet olmaz'

Ünlü Diyetisyen Güneş Aksüs, diyet konusunda tabuları yıktı. Kendisinin kişişeverirken katı kurallarının olmadığını anlatan Aksüs, "Genelde kişi bana kendini emanet ediyorsa ben tadını çıkar nasıl olsa kilo gidiyor diyorum. Rakamlara bakmamak kalıcı ve gerçekçi geliyor bana. Örneğin Gaziantep’te baklavasız diyet olmaz“ dedi.

Zirve Üniversitesi Diyetisyen Olmak, Diyetisyeni Anlamak’ adlı konferans düzenlendi. Beslenme Günlüğü Kulübü tarafından organize edilen konferansa Zirve Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Erbağcı, Zirve Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Vahap Aktaş, ünlü diyetisyenler Seren Aksüs ve Güneş Aksüs ayrıca akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

BİRLİ KİRLİLİĞİ YAŞANIYOR

Diyetisyenlikte bilgi kirliliğinin çok fazla olduğunu belirten Seren Aksüs, “Bu da tesadüfen olan bir şey değildir. Gayet bilinçli yapılan bir şeydir. Biz önce danışanlara bildiklerini unuttururuz. Arada doğru bilgi varsa buna devam et deriz. Kilo vermek için oturduğum yerden pasta yiyeyim, spor yapmayım diyerek kilo vermek bana göre değil böyle bir şey vaat eden varsa o ben değilim. Bilimsel gerçek. Bizim mesleğin iyi taraflarından biri de budur pozitif bilim. Kanıta dayalı tıp deniyor buna burada bilimsel bir gerçek var. Diğer türlüsü yok öyle kilo verilmez. Ama keyifli kısmı tabi ki de ayrı bir şey. Diyet yapmak keyifli hale getirilebilir. Kolay değildir. Bunu yaparken bireye hedef koymazsan, yaptığına inanır. Kilo veremez. Bireye sağlıklı yaşaması için gerekenleri anlatmamız lazım.” dedi. NECMETTİN GÖRGÜN