17 Nisan 2012 tarihinde Gaziantep’te görev yaptığı hastanede hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan ölümünün ikinci yıldönümünde mezarı başında anıldı. Ersin Arslan Devlet Hastanesi açıklama yapan Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Girginer, Arslan’ın görev şehidi olduğunu ve hastane tabelasında Ersin Arslan’ın adının önüne ‘’ Şehit’’ yazılarak tabelanın değiştirilmesini talep ettiklerini söyledi.

ARSLAN, sabah saatlerinde ailesi, arkadaşları ve meslektaşları tarafından mezarı başında anıldı. Ersin Arslan’ın Asri Mezarlıkta bulunan kabrine gelen ailesi ve meslektaşları Arslan’ın mezarı başında dualar ederek gözyaşı döktüler. Törenin ardından sağlık örgütleri tarafından DR. Ersin Arslan Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapıldı.

ACISI İÇİMİZDE

17 Nisan 2012’de görevi başında öldürülen Arslan’ın acısını halen unutamadıklarını ifade eden Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Girginer, "17 Nisan 2012 günü, Dr. Ersin Arslan Gaziantep’te çalıştığı hastanede hastasının 17 yaşındaki torunu tarafından evrakta sahtecilik isteği yerine getirilmediği için görevinin başında haince sırtından bıçaklanarak şehit edildi. Sağlık çalışanları için bu tarih ve bu olay sağlık çalışanlarına karşı ‘atık yeter’ denilen bir gün olarak tarihe geçti. 17 Nisan gününü Şehit Dr. Ersin Arslan’ı anma ve Sağlık Çalışanlarına Şiddete ve Mobbinge Hayır Günü’’ olarak ilan ediyoruz. Ersin Arslan şehit edilmiştir. Ama ismi verilen hastanenin tabelasında şehit yazmamaktadır. Biz Ersin Arslan’ın kanunen de şehit kabul edilmesini ve hastane tabelasının değiştirilerek isminin önüne şehit ibaresinin konulmasını istiyoruz. Ayrıca 17 nisan gününün Şehit Doktor Ersin Arslan’ı anma günü olarak kabul edilmesini istiyoruz’’ dedi Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Beyazıt İlhan’da sağlıkta şiddetin önlenmesi gerektiğini vurguladı. Yapılan basın açıklamalarının ardından sağlıkta şiddeti protesto eden gurup, merhum Dr. Ersin Arslan için yağmur altında saygı duruşunda bulundular. BAHRİ GEBEL