*** Gaziantepspor ligde en az gol atan ikinci takım (21 maç 21 gol)

*** Gaziantepspor bu sezon 222 şut denemesinde bulunarak en az şut çeken üçüncü takım durumunda.

*** Gaziantepspor kendi evinde 9.6 şut ortalamasıyla en az şut deneyen takım

*** Gaziantepspor ligde şuana kadar maç başına 4 isabetli şut ortalamasıyla oynadı.

*** Gaziantepspor ligde en az isabetli şut çeken takım. (maç başına 4 şut)

*** Gaziantepspor kendi sahasında en az isabetli şut çeken takım (maç başına 4 şut)

*** Gaziantepspor bu sezon 7 maçta 2’den fazla isabetli şut çekemedi.

Spor Toto Süper Lig’de oynadığı son üç maçını da kaybeden Gaziantepspor’da, takımın hücum hattındaki sıkıntıları rakamlara da yansımaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün gazetemizin hazırladığı “Bu işte bir tuhaflık var” başlıklı haberde Gaziantepspor’un ligin en az orta açan takımı olduğunu ve bu konudaki istatistikleri okuyucularımızla paylaşmıştık. Oynadığı son üç maçta sadece 1 gol bulabilen Gaziantepspor’un hücum hattında bir başka etkisiz olduğu alanı da sizler için hazırladık.

BU SEZON KAÇ ŞUT DENEDİK?

Gaziantepspor Spor Toto Süper Lig’de oynadığı 21 hafta sonunda toplam 222 şut denemesinde bulundu. Maç başına 10,5 şut ortalamasıyla oynayan kırmızı-siyahlılar ligde en az şut çeken üçüncü takım oldu. Gol yollarında ciddi anlamda sıkıntı yaşayan Gaziantepspor’un, kolay gol yediği ancak çok zor gol attığı da ortaya çıkıyor.

KENDİ EVİMİZDE EN AZ ŞUT ÇEKEN TAKIMIZ

Ligde denediği 222 şutla en az şut çeken takımlardan birisi olan Gaziantepspor, isabetli şut sayısında da dikkat çekiyor. Kırmızı-siyahlılar özellikle kendi sahasında şut çekmekte sıkıntı yaşıyor. Spor Toto Süper Lig’de bulunan 18 takım arasında kendi sahasında en az şut çeken takım olan Gaziantepspor, Kamil Ocak Stadı’nda 9.6 şut ortalamasıyla oynadı. Bu sıralamada ligde kendi sahasında en çok şut çeken takımlar ise 16.9 ortalamayla Galatasaray ve 16.7 ortalamayla Fenerbahçe takımları oldu.

İSABETLİ ŞUTTA SON SIRADAYIZ

Spor Toto Süper Lig’de denediği 222 şutla en az şut deneyen takımlardan birisi olan Gaziantepspor, isabetli şut ortalamasında da sonunculuğu kimseye kaptırmadı. Kırmızı-siyahlılar oynadığı 21 maçta rakip kalelere maç başına 4 isabetli şut ortalamasıyla oynadı.

Gaziantepspor ayrıca Kamil Ocak Stadı’nda da 4 şut isabeti ortalamasıyla ligde kendi sahasında en az isabetli şut çeken takımı oldu. Kırmızı-siyahlılar deplasmanda ise bu ortalamasını 4.1’e yükseltti.

EN AZ GOL ATAN İKİNCİ TAKIMIZ

Son üç maçta bir gol bularak hayal kırıklığı yaşatan Gaziantepspor’da 21 hafta sonunda attığı gol sayısı da dikkatlerden kaçmıyor. Kırmızı-siyahlılar oynadığı 21 maç sonunda rakip filelere 21 gol atabildi. Maç başına 1 gol ortalamasıyla oynayan Gaziantepspor, bu sezon hiç bir maçta ise 2’den fazla gol sevinci yaşayamadı. Ligde en az gol atan takım 17 golle Kayserispor olurken, bu takımı 21 golle Gaziantepspor takip ediyor.

İLK 25’DE İSMİMİZ YOK

Spor Toto Süper Lig’de en çok şut çeken oyuncular sıralamasının ilk 25’inde ise kırmızı-siyahlı takımdan bir oyuncu bulunmuyor. Listenin en üst sırasında maç başına 4 şut ortalamasıyla oynayan Wesley Sneijder bulunuyor.