Yeni eğitim-öğretim yılına susuz başlayan Dumlupınar Anadolu Lisesi'ne GASKi el attı. Müteahhidin foseptik çukuru yapmadığı okula, kanalizasyon gideri olmadığı için GASKİ de içme suyu veremiyor. Gazetemizde yayınlanan haberin ardından GASKİ olaya el atarak, en yakın yerden hat döşemeye başladı. GASKi Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, "Kanalizasyon bağlantısı biterse okula içmesuyu verilecek. 1 hafta 10 gün içinde en yakın hatta bağlamaya çalışıyoruz" dedi.

GASKİ ÇALIŞMAYA BAŞLADI

GASKi Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, kanalizasyon gideri olmadığı için içmesuyu verilemeyen Dumlupınar Anadolu Lisesi'ne hat döşeme çalışmalarının başladığını söyledi. Sönmezler, "Sorun bizden kaynaklanmıyor. Müteahhit foseptik yapmamış. Müteahhit foseptik yapsaydı sorun olmayacaktı. Kanalizasyon gideri yapılmadığı için sıkıntı var. Biz başka bir hat döşüyoruz. Elimizdeki işi bırakıp bu işe başladık. Kanalizasyon bağlantısı biterse içmesuyu verilecek. 1 hafta 10 gün içinde en yakın hatta bağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

630 ÖĞRENCİ MAĞDUR OLMUŞTU

Yeni öğretim yılının ilk gününde okulda yaklaşık 630 öğrenci büyük rezillik yaşamış, Gaski’nin su bağlamadığı ve bu nedenle susuz bıraktığı okulda öğrenciler tuvalet ihtiyaçlarını gidermek için büyük sıkıntı yaşamıştı. Okulun tuvaletleri pislikten geçilmez hale gelirken, bazı öğrenciler ise uzak da olsa Şahinbey parkına ve civardaki evlere gitmek zorunda kalmıştı.

Gazetemizi arayan çok sayıda öğrenci velisi, okul yetkililerinin aylar önce Gaski’ye başvurduğunu ancak okula su hattı çekilmediğini ileri sürmüştü. Meral KINACILAR