Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Bekir Avan, "son yıllarda Milli Eğitimde sistemli bir şekilde okul müdür yardımcısından, müdür başyardımcısına, okul müdürüne, şube müdürüne, İlçe Müdürüne, İl Müdür yardımcısına, il müdürüne, bakanlık merkez teşkilatının hepsine varana kadar yandaşlaştırıldı" diyerek "Gaziantep İl Milli Eğitim ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine hiç güvenmiyoruz" şeklinde konuştu.

Avan sözlerine devamla, "Eğitim çalışanları olarak onların yapacakları uygulamalarda adaletli olacaklarına, eşit davranacaklarına hiç inanmıyoruz. Yıllardır yapılan ayrımcılık dolu uygulamalar, adaletsizlikler, haksızlıklar bu güveni sürekli azaltmıştır. Gaziantep’te ve Ülke genelinde eğitim çalışanları olarak bütün bu problemlerle iç içe yaşayarak, bir taraftan hakkımızı, ve onurumuzu korumaya çalışmakta, diğer taraftan da hem öğrencilerini korumaya çalışmakta, hem de öğrencileri geleceğe hazırlamaktayız" dedi.

SUSTURULMAK VE KORKUTULMAK İSTENİYOR

Türk Eğitim Sen, Gaziantep Milli Eğitiminin başarısı durumunu gösteren karne hazırladı. Dikkat çeken karnedeki notlar ise düşündürdü. Şube Başkanı Bekir Avan, "Bu Milli Eğitim yapısı ve dayatılan eğitim sistemiyle nereye gidildiği belli artık. Tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar öğretmeninden, öğrencisine, velisine ve tüm halkımıza ve en sade vatandaşa varana kadar susturulmak, korkutulmak, haktan, adaletten, demokrasiden kopartılmak istenen bir istibdat döneminden geçiyoruz" dedi.

KARNE NOTLARI

Türk Eğitim Sen Gaziantep Şubesi tarafından hazırlanan karnede dikkat çeken notlar yer aldı. Milli Eğitimi TÜRGEV'e yönlendirme becerisine 5 puanın verildiği karnede, 632 okulu ihalesiz SEPAŞ'a peşpeş çekerek yolsuzluk ve vurgunla adını duyurmaya özel not olarak 10 verildi. Eğitimi bitirmek için liyakatsiz yönetici atama becerisi ile Milli Eğitimde Cumhuriyet ve Atatürk karşıtı zihniyete yol verme becerisini de 5 puanın verildiği kanrede, hukuku dolanarak milli eğitime ve okullara yönetici atamaya da aynı puan verildi.

PROBLEMLERLE DOLU BİR YIL

Gaziantep ve Türkiye'nin her yönüyle problemlerle dolu bir eğitim öğretim yılını daha bitirdiğini belirten Avan, "Her eğitim yılı biterken, eğitim çalışanları yap boz tahtası haline getirilen eğitim sistemi içerisinde huzursuz, mutsuz ve kaygılı bir bekleyişe geçmektedir. Yine öğrenciler, veliler ve bütün Türkiye içinde durum aynıdır. Öğretmenin, öğrencinin, velinin ve halkımızın baskı altına alınma gayretleri eğitimde gelinen mevcut durumu özetliyor aslında. Kısacası demek isteniyor ki, eğitim bahane, yandaşlık şahane" diye konuştu.

MİLLİ EĞİTİME GÜVENMİYORUZ

"Gaziantep İl Milli Eğitim ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine hiç güvenmiyoruz" diyen Avan, "Eğitim çalışanları olarak onların yapacakları uygulamalarda adaletli olacaklarına, eşit davranacaklarına hiç inanmıyoruz. Yıllardır yapılan ayrımcılık dolu uygulamalar, adaletsizlikler, haksızlıklar bu güveni sürekli azaltmıştır. Gaziantep’te ve Ülke genelinde eğitim çalışanları olarak bütün bu problemlerle iç içe yaşayarak, bir taraftan hakkımızı, ve onurumuzu korumaya çalışmakta, diğer taraftan da hem öğrencilerini korumaya çalışmakta, hem de öğrencileri geleceğe hazırlamaktayız" şeklinde konuştu.

YANDAŞTIRILDILAR

Avan, "Son yıllarda Milli Eğitimde sistemli bir şekilde okul müdür yardımcısından, müdür başyardımcısına, okul müdürüne, şube müdürüne, İlçe Müdürüne, İl Müdür yardımcısına, il müdürüne, bakanlık merkez teşkilatının hepsine varana kadar yandaşlaştırdınız" diye konuştu.

İŞTE KARNE NOTLARINDAN ÖRNEKLER

Türk Eğitim Sen Gaziantep Şubesi tarafından hazırlanan karnede dikkat çeken notlar yer aldı. Milli Eğitimi TÜRGEV'e yönlendirme becerisine 5 puanın verildiği karnede, 632 okulu ihalesiz SEPAŞ'a peşpeş çekerek yolsuzluk ve vurgunla adını duyurmaya özel not olarak 10 verildi. Eğitimi bitirmek için liyakatsIz yönetici atama becerisi ile Milli Eğitimde Cumhuriyet ve Atatürk karşıtı zihniyete yol verme becerisini de 5 puanın verildiği kanrede, hukuku dolanarak milli eğitime ve okullara yönetici atamaya da aynı puan verildi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT