Gaziantep Suruçlular Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği ilk Genel Kurulunu yaptı. Çok sayıda Gaziantep’te Suruçluların katıldığı genel kurulda yeniden işadamı Hasan Şahin Yönetim Kurulu başkanlığına getirildi.

Gaziantep Suruçlular Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şahin Gaziantep’te nüfus olarak en çok Suruç’lu hemşerilerinin yaşadığını,bu nüfusa rağmen Doğu ve Güneydoğu kökenli işadamlarının gerek sanayide gerekse ticari hayatta Gaziantep’in ekonomisine yön verdiğini söyledi.

GAZİANTEP'İN LOKOMOTİFİ

Suruçlu hemşerilerin değişik sektörlerde yer aldığını ifade eden Şahin Gaziantep ekonomisinin lokomotifi olduklarını öne sürerek siyasi etkinliklerde yeterince söz sahibi olamadıklarını, ama Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çözüm sürecine yönelik politikasında tam destek vererek bu süreci beraber başarılı noktaya taşıyacaklarını söyledi. Daha sonra seçimlere geçildi. Gaziantep Suruçlular Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği Yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu: Hasan Şahin(Başkan) Salih Demirsoy Celal Uğurlu, Yavuz Yıldız Mehmet Kızıl