7 Haziran seçimleri için beklenen aday listeleri açıklandı. Aday adaylarının günlerdir süren heyecanlı bekleyişi sona erdi. Siyasi partiler milletvekili aday listelerini dün Yüksek Seçim Kurulu’na verdi. Sürprizlerin yaşandığı listelerde Gaziantep’te Ak Parti ve CHP listelerine ilk andan tepkiler yaşandı.

AK PARTİDE SÜRPRİZ

AK Parti’de milletvekili adaylarının sıralamasında ve tercihlerinde büyük sürpriz yaşandı. İki bayan adayın yer aldığı listede ilk sırada Mehmet Şimşek yer aldı. Abdulhamit Gül’ün ikinci sıradan girdiği listeye Şamil Tayyar üçüncü, Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik ise 4. sıradan aday oldu. Milletvekillerinden Derya Bakbak ve Halil Mazıcıoğlu listede yer alamazken en büyük sürprizi yapan Menderes Karaduman’ın 11 sırada yer bulması dikkat çekti. Mevcut Milletvekillerinden Şamil Tayyar, Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan ve Ali Şahin’in yer aldığı listeye Fikret Tural, Yusuf Erdem Güzelbey, Menderes Karaduman ve Hakan Tanrıöver yeni giren isimler oldu..

İŞTE AK PARTİ GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1. MEHMET ŞİMŞEK YÜKSEK EKONOMİST

2. ABDULHAMİT GÜL YÜKSEK AVUKAT

3. ŞAMİL TAYYAR YÜKSEK GAZETECİ / YAZAR

4. CANAN CANDEMİR ÇELİK YÜKSEK AVUKAT

5. ABDULLAH NEJAT KOÇER YÜKSEK YÖNETİCİ - ÖZEL SEKTÖR

6. MEHMET ERDOĞAN YÜKSEK YÖNETİCİ - ÖZEL SEKTÖR

7. SERPİL KAVRAK YÜKSEK AVUKAT

8. ALİ ŞAHİN YÜKSEK ULUSLARARASI İLİŞKİLER UZMANI

9. FİKRET MURAT TURAL YÜKSEK ÖĞRETMEN

10. YUSUF ERDEM GÜZELBEY YÜKSEK MİMAR

11. MEHMET MENDERES KARADUMAN YÜKSEK SERBEST/ÖZEL

12. MUHAMMED HAKAN TANRIÖVER YÜKSEK MEMUR

ABDULHAMİT GÜL KİMDİR ?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Abdülhamit Gül, 1977 yılında Gaziantep-Nizip’te doğdu. Lise öğrenimini 1995’te Nizip İmam Hatip Lisesinde, lisans öğrenimini ise 2001 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. Refah ve Fazilet Partilerinde Ankara İl Gençlik Kolları’nda Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı.1999-2001 yılları arasında Milli Gençlik Vakfı Üniversiteler Başkanlığı görevinde bulundu. 2001-2003yılları arasında Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı, 2003-2010 yılları arasında Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyeliği görevlerini yürüttü. 1 Kasım 2010 - 22 Eylül 2012 tarihleri arasında Has Parti Kurucular Kurulu üyeliği, Ankara İl Başkanlığı ve Genel İdare Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) üyesi olup halen serbest avukatlık yapmaktadır.

KAVRAK İSTANBUL’DA YAŞIYOR

Listeye 7. sıradan girmeyi başaran Avukat Serpil Kavrak’ın Gaziantep’li olduğu ama İstanbul’da yaşadığı ve aile şirketlerinde danışmanlık ve avukatlık yaptığı öğrenildi. 2008 yılından bu yana AK Parti Kadıköy İlçe Başkan yardımcılığı görevinde bulunan Kavrak milletvekili olmak için Gaziantep’ten aday adaylığına başvurmuştu. Kavrak’ın çeşitli sivil toplum örgütlerinde kurucu başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunduğu da öğrenildi. Kavrak, Türkiye’nin AK Parti iktidarıyla adeta çağ atladığını savunarak, partisinin 2023 hedeflerine ulaşmasında yer alacak ekipte aktif olarak görev almak istediğini kaydetti. Kavrak, listeler açıklandıktan sonra ‘Bu süreçte yanımda olan ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkürlerimi sunuyor, Allah’ın izniyle Antep’imizi 12 vekille temsil edeceğiz’ tweetini paylaştı.

CANAN CANDEMİR ÇELİK BURSA MİLLETVEKİLİYDİ

Genel seçimlerde 23. ve 24. dönem Bursa Milletvekili seçilen Canan Candemir Çelik’in Oğuzeli doğumlu olduğu öğrenildi. 1974 doğumlu olan Candemir, 1994 yılında imam Hatip lisesinden mezun oldu. Aynı yıl Marmara Üniversitesi Hukuk fakultesinde öğrenimine başlayan Çelik, 1998 yılında Hukuk Fakültesini bitirerek Kamu Hukuku alanında yüksek lisans yapmaya hak kazandı. 2001 yılında kendi hukuk bürosunda serbest avukat olarak çalışmaya başladı.. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti kurucu yönetim kurulu ve Bursa İl kadın kolları Başkanlıgı görevinde bulundu. 22 temmuz 2007 ve 12 haziran 2011 yılında yapılan Genel seçimlerde 23. ve 24. dönem Bursa Milletvekili seçildi. TBMM Başkanlık Divanı üyeliği, Genel Merkez MKYK ve MDK’da görev alan Çelik, halen Genel merkez MDK ve TBMM Anayasa Komisyonu, Kadın Erkek fırsat eşitligi komisyonlarında görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk annesidir.

FİKRET MURAT TURAL

Memur bir ailenin ilk çocuğu olarak, 1974’te Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde dünyaya geldim. Mardin ili Midyat ilçesi nüfusuna kayıtlı olup İlkokulu Kızıltepe ilçesin’de okuduktan sonra, orta ve lise öğrenimlerimi Gaziantep’te tamamladım. 1996 yılında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden “Öğretmen” ünvanıyla mezun oldum.

1998 yılında, Gaziantep’te bir İlk Öğretim Okulunda, öğretmen olarak meslek hayatına başladım. 2003’te öğretmenlik görevinden istifa ederek, ticaret hayatına atıldım ve bir yıl sonra Tural Turizm adı altında kendi Turizm seyahat acentemi açtım. Bu süre zarfında, TÜRSAB GAP Bölgesel Yürütme Kurulu seçimlerine katılarak Yürütme Kurulu’nda Sayman olarak 2 yıl görev yaptım. 2006 yılındaki seçimlere başkan adayı olarak girip “GAP Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı”na geldim ve 2013 yılına kadar bu görevimi sürdürdüm. 2011-2013 yılları arasında Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ekonomi Yüksek Lisans Bölümünde mezun oldum.

2009 yılında AK Parti Gaziantep İl Yönetim Kurulu üyeliği, 2011 yılında 24. Dönem 10. sıra milletvekili adaylığı, 2012 yılında, AK Parti Gaziantep İl Başkan Yardımcılığı, Dış İlişkiler Başkanlığı, 2013-2014 yıllarında, AK Parti Gaziantep İl Başkan Yardımcılığı, Teşkilat Başkanı olarak görev aldım. Yaşadığım ülkeye ve topluma duyarlı bir birey olarak hizmet etmeyi kendime bir ilke haline getirerek, bu yolda gönülden çalışmaktayım. Profesyonel hayatım boyunca, bu ilke doğrultusunda, başta Gaziantep olmak üzere, Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nin, çok boyutlu kalkınmasında önemli rol oynayan bir çok projede gönüllü olarak görev aldım. Evli ve üç çocuk babası olarak, ailem ve kendi eğitimime özellikle önem göstermekteyim. Arapça ve İngilizce biliyor olmam vesilesi ile ulusal kaynakların yanı sıra, uluslar arası yayınları da takip ederek, bilgimi birikimimi sürekli geliştirme çabasındayım.

Muhammed Hakan TANRIÖVER

9 Şubat 1980 Gaziantep, Şahinbey doğumlu olan Muhammed Hakan TANRIÖVER, Lisanseğitimini Malatya İnönü Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamladı. Yüksek Lisanseğitimine İstanbul Üniversitesi Müzecilik ve Tasarım bölümünde devam etmektedir. Siyasi bir aile çevresinde yetişen, politikaya özel bir ilgisi olan Tanrıöver, Malatya ve Gaziantep illerinde, Ak Parti’nin yürüttüğü seçim çalışmalarına aktif olarak katılmıştır. 2002 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda göreve başladı. Halen Kültürel İrtibat Noktası Yöneticisi ve Şehir – İnsan Projesi Koordinatörü olarak çalışmaktadır.

YUSUF ERDEM GÜZELBEY

22 Mayıs 1975 Gaziantep Doğumlu. Gaziantep Anadolu Lisesi’nden Mezun olduktan sonra, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde okudu. Siyasi hayatı 2004 yılında başladı. Bu yılda Hasan Celal Güzel Başkanlığında Asım Güzelbey’in seçim çalışmasını yürüttü. 2009’da Ahmet Uzer başkanlığında AK Parti il yönetimine girdi. 2012’de AK Parti’de AR-GE’den sorumlu il başkan yardımcılığı görevini yürüttü. 2. Dönem mimarlar odasında sekreter üye olarak görev yaptı. Evli ve bir çocuk babası

MEHMET MENDERES KARADUMAN

1965 Yılında Gaziantep'de doğdu, İlk Orta ve Lise öğretimini Gaziantep de tamamladı. Halen Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yerel Yönetimler Bölümünde öğrenimine devam etmekte olup, gayrimenkul ticareti yapmaktadır.

1998-2005 yılları arasında Gaziantep MÜSİAD Şubesinde Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Siyasete Fazilet Partisinde başlayan ve İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan, daha sonra Ak Parti Gaziantep İl Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi olarak siyasete devam eden KARADUMAN, 29 Mart 2009 Tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’ nden Şahinbey İlçesi İl Genel Meclis Üyesi seçildi.. İl Genel Meclis Üyeliği sürecinde İl Genel Meclisi 2.Başkan Vekilliği ile Plan ve Bütçe Komisyon Başkanlığı görevini yürüttü.. Halen Gaziantep Diyanet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesidir.04.04.2011 tarihinde, Gaziantep İl Genel Meclisi Başkanlığına seçilen M.Menderes KARADUMAN, Evli ve üç çocuk babasıdır. MERAL KINACILAR