Suriyelilerin işyeri açabildiğini, ancak esnafın Suriyeli işçi çalıştıramadığını söyleyen Trikotajcılar Odası Başkanı Reşit Durak, "Suriyeli işçi çalıştırmanın cezası 8 Bin TL. O nedenle eskisi gibi esnafımız Suriyeli çalıştırmıyor" dedi.

Sektörde kuvvetli bir iş olmadığını, bunda Rusya-Ukrayna, Suriye ve Kuzey Irak'taki savaş, dövizin artışı, hükümetin kurulamaması ve istikrarsızlığın yanında havaların da sıcak gitmesinin etkisinin olduğunu belirten Reşit Durak, "Şu anda beklemedeyiz" dedi.

SEZON GEÇ AÇILDI

Havaların sıcak gitmesi nedeniyle sezonun geç açıldığını belirten Durak, "Yaz erken geldi uzun da sürdü. Bugün doğu bloku ülkelerinde hala havalar sıcak. Esnaf sıcaklara teslim oldu" dedi. Gaziantep'te binin üzerinde trikotajcı olduğunu belirten Reşit Durak, esnafın en büyük pazarları olan Rusya-Ukrayna Suriye ve Kuzey Irak'ta savaş nedeniyle insanların alım gücünün düştüğünü söyledi. Durak, "İhracat fazla değil. Avrupa da tedirgin. Avrupa'ya triko ihracatımız düştü. Avrupa'da insanların alım gücü düştü. Esnaf düşük karlarla ürün satıyor" dedi.

NE OLACAĞINI BİLMİYORUZ

Suriyeli işçi çalıştıran esnafın azaldığını, cezasının 8 Bin TL olduğunu dile getiren Durak, "Suriyeliler dükkan açabiliyor ama Suriyeli işçi çalıştıramıyor. Suriyeli maliyeye kayıt yaptırarak işyeri açabiliyor, ama bizim esnafımız Suriyeli işçi çalıştıramıyor" dedi. 'Geçen seneyi cüzi rakamlarla atlattık, bunu sene ne olur bilmiyoruz' diyen Durak, "Hammaddemiz dolarla. Bu sene doların artmasından dolayı sıkıntı olabilir. Piyasanın açılmasını bekliyoruz" dedi.

Esnafın Laleli ile çalıştığını, direk Rusya, Ukrayna'ya mal göndermediğini söyleyen Durak, "İhracata Laleli gönderiyor. Bu sene şartların ne olacağını bilemiyoruz" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR