Şehrimizde büyük şikayetlere yol açan Suriyeliler konusunda ilginç bir gelişme yaşandı. Bey Mahallesi'nde boş duran bir eve yerleşen Suriyeliler ev sahibinin akrabası tarafından evden çıkarılmak istendi. Suriyeli'ler bir kişiye bu ev için 500 TL verdiklerini iddia ederek evden çıkmamakta ısrar edince, ev sahibinin akrabası ve mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı. Gergin saatlerin yaşandığı mahallede Suriyeli'ler tepkilere daha fazla dayanamayarak eşyalarını alıp mahalleden uzaklaştı.

MAHALLEDE GERGİN SAATLER

Bey Mahallesi'nde eski , yıkık dökük bir eve gerçek ev sahibinin izni olmadan yerleşen Suriyeliler mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. Ev sahibinin akrabası Mahmut Ildır komşuların haber vermesiyle mahalleye geldi. Suriyelilerden evden çıkmalarını isteyen Ildır olumsuz yanıt alınca mahallede gergin anlar yaşandı.

KİM BU UYANIK?

Suriyeliler evde kalmakta ısrar edince bu mahalle sakinlerinin ve Mahmut Ildır'ın tepkisine neden oldu. Suriyelilerin söylediklerini tercüme eden bir vatandaş, Suiyeliler bu evi bir adamdan 500 TL'ye kiraladıklarını ve ev sahibi olduğunu iddia eden şahsın anahtarı kaybettiği gerekçesiyle kapının kilidini kırıp onları eve yerleştirdiğini söyledi.

BİR HAFTA İÇİNDE İKİ KEZ EVİN KAPISINI DEĞİŞTİRDİM

Bu iddalara inanmadığını söyleyen Mahmut Ildır Suriyelilere derhal evi boşaltması gerektiğini söyledi. Bu olaylar sırasında polisi arayan mahalle sakinleri polisten ev sahibi olmadan birşey yapamayız cevabını aldı. Bir süre tartışma yaşayan mahalle sakinleri ve Suriyeliler arasındaki gerginliğin artmasıyla Suriyeliler bir saat müsaade isteyip eşyalarını çıkaracaklarını söyledi. Bir saat boyunca mahalleden ayrılmayan Ildır Suriyelilerin evi boşaltmasıyla mahalleden ayrıldı. Ildır bir hafta içinde iki defa evin kapısını değiştirdiğini ve her seferinde kırdıklarını söyledi.

BU İŞE BİR ÇÖZÜM BULUNSUN

Eyüpoğlu Mahalle muhtarı Mithat Kont, geçen gün Suriyelilerin bir vatandaşın evini işgal ettiğini hatırlatırken, "Biz artık baş edemiyoruz. Ev sahibi olmadığı için ev sahibinin akrabası gelip Suriyelileri evden çıkardı. Bu durumda tabiki ev sahibi haklıdır, izinsiz kapının kilidi kırılıp içeri girilmiştir" dedi. Kont mahallede Suriyelilerin çoğaldığını belirtirken buna çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Haber Merkezi