CHP'li Meclis üyelerinden Mehmet Dokbay Suriyelilerin açtıkları işyerlerini gündeme getirdi. Dokbay, "Bu işyerlerine nasıl izin veriyorsunuz? Bu işlerleri hijyen açısından denetleniyor mu?" diye sordu.

1 LİRAYA DÜRÜM SATILIYOR

Mehmet Dokbay, "Eski Garajlarda Suriyeliler birbiri ardına işyeri açıyor. Buralar genellikle gıda işletmeleri. Bu işyerlerine nasıl izin veriliyor ve buralar hijyen açısından denetleniyor mu? Suriyeli işyerleri hijyen şartlarına uyuyor mu? 1 liraya dürüm satıyorlar. Haksız rekabete neden oluyorlar" dedi.

GÜZEL:DENETLİYORUZ

Dokbay'ın sorusuna Şahinbey Belediye Başkan Vekili Cuma Güzel cevap verdi. Cuma Güzel, Suriyelilerin iş yeri açmadığını, bir Türk ile birlikte açtığını, Türk adına açılan işyerlerine izin vermek mecburiyetinde olduklarını söyledi. Cuma Güzel ayrıca bu işyerlerini hijyen açısından denetlediklerini söyledi. Suriyeli çocukların mendil satmasını da gündeme getiren Dokbay, "Bu çocuklar trafiği tehlikeye düşürüyor" dedi. Dokbay, Karataş Akkent arasında bulunan davar ahırlarının çevreye kötü koku yaydığını, ayrıca Karataş'ta bazı yerlerde kanalizasyonun açıktan aktığını söyledi. Osman Toprak da, kanalizasyon sorunlarıyla ilgili çalışmaların en kısa sürede yapılacağını söyledi. Meral KINACILAR