Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran Symes ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti. Şahin, Suriyeli sığınmacılarla ilgili çalışmalara TÜSİAD'ın da katkıda bulunmasını istedi.

Bu ayın yönetim kurulu toplantısını Gaziantep'te gerçekleştiren TÜSİAD heyeti, bölgedeki iş dünyası temsilcileriyle de bir araya geleceklerini, sanayideki sıkıntıları dinleyerek görüş alışverişinde bulunacaklarını ifade etti.

Gaziantep'te 350 bin kayıtlı Suriyeli sığınmacı bulunduğunu dile getiren Şahin, şöyle konuştu:"Bu konuda orta ve uzun vadeli yeni bir yönetim anlayışı belirlememiz gerek. Ülkemizdeki Suriyelileri kalkınmanın parçası yapmak, sistemin içine almak için çaba gösteriyoruz. Aralarında kendilerini çok iyi yetiştirenler, çok iyi Arapça ve İngilizce konuşanlar var. Bunlarla yeni bir kalkınma modeli oluşturmamız gerekiyor. TÜSİAD olarak sizin de ana gündeminize bu konuyu alıp, birlikte koordinasyonu nasıl sağlarız diye bakmamız gerekiyor."

TÜSİAD heyeti Vali Ali Yerlikaya'yı da ziyaret etti. Bülten