Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 8 Şubat Anadolu Lisesi’nde eğitim gören Suriyeli 700 öğrenciye kırtasiye yardımında bulundu. Arapça şarkılar söyleyerek, Türk bayraklarıyla kısa bir gösteri yapan öğrenciler, Başkan Fadıloğlu’na teşekkürlerini dile getirdi.

Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü okulda inceleme yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil ilçe Mille Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, öğretmenler ile son durumu görüştü. Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü sınıfları gezen Başkan Fadıloğlu, öğrenciler ile yakından ilgilendi. Suriyeli öğrenciler, Arapça şarkılar söyleyip, Türk Bayraklarıyla kısa bir gösteri yaparak, Başkan Fadıloğlu’na teşekkürlerini dile getirdi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Okulda öğrencilerin eğitimlerini devam etmesi için elinden geleni yapmaya gayret göstereceğini belirten Başkan Fadıloğlu, "Öncelikle eğitiminizi devam ettirdiğiniz için sizlere ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Tabi eğitimsiz hayat düşünülemez. Bizim bir birimizden ayrımız gayrımız yoktur. Suriye-Türkiye kardeştir. Bu okulda sabahleyin diğer kardeşleriniz okuyor, öğleden sonra sizler okuyorsunuz. Bu eğitim sistemi içerisinde yöneticilerimizden öğrendik ki sizlerin kırtasiye ihtiyacınız varmış. Bizde Şehitkamil Belediyesi olarak, sizin bu kırtasiye ihtiyacınızı gidermek adına buradaki 700 öğrencimizin kırtasiye ihtiyacını yerine getirdik. Biz sizlerin eğitiminin kesilmeden devam etmesi adına bu konuda emek veren hem Milli Eğitim Müdürlüğümüze, hem hocalarımıza hem de Suriyeli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

FADILOĞLU DAĞITTI

Başkan Fadıloğlu, Suriyeli öğrencilerin eğitim sürecinde başta kırtasiye olmak üzere her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için de çalışacaklarını kaydetti. Başkan Fadıloğlu Ramazan Bayramından sonra, öğrenciler için Dülük Tabiat Parkında bir piknik şöleni yapacakları müjdesini verdi. Başkan Rıdvan Fadıloğlu ve Şehitkamil ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, daha sonra, getirdikleri kırtasiye malzemelerini öğrencilere dağıttı. BÜLTEN