Ensar Toplum Merkezi, şu ana kadar 2 bini aşkın Suriyeliye pek çok alanda yardımcı oldu.

ADAPTASYON SAĞLANIYOR

Merkeze ulaşan Suriyelilere eğitim, sağlık, evlilik ve konaklama konusunda yönlendirmelerde bulunulan merkezde ayrıca Suriyeli öğretmenler tarafından 650 sığınmacı çocuğa Türkçe, Arapça, Kur'an-ı Kerim, matematik, İngilizce ve resim, 200 İmam Hatip öğrencisi Türk çocuğuna da Kur'an-ı Kerim ve Arapça dersleri veriliyor. Bu sayede Suriyeli çocukların, Türk çocuklarıyla vakit geçirerek adaptasyonu sağlanıyor.

Zaman zaman konferanslar ve kurslar düzenlenen merkezde Türk ve Suriyeliler bir araya gelerek kaynaşmasına da imkan tanınıyor.

AMAÇ ETKİN HİZMET

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Göçmen İşleri Şube Müdürü Önder Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi olarak Suriye konusuna önem verdiklerini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin'in direktifleri doğrultusunda geçen yıl Göçmen İşleri Şube Müdürlüğünün kurulduğunu anımsatan Yalçın, "Bu şube müdürlüğü Türkiye'de tek. Amacımız, Suriyeli misafirlere insan hakları ve sosyal adalet temelinde etkin bir sosyal hizmet sunmak, belediye içerisinde sunulan hizmetlerin tek elde koordineli bir şekilde yürütülmesine destek vermektir. Bu tür merkezlere ihtiyaç duyuyoruz." diye konuştu. (AA)