Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Recep Koçak, savaş mağduru Suriyelilere 4 yılda 60 milyon liralık yardımda bulunduklarını söyledi.

Koçak, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere yardımlarının devam ettiğini belirtti. Yardımlarının ramazan ayında yoğunlaştığını ifade eden Koçak, bir ailenin ihtiyacı olan her şeyi sığınmacılar için temin ettiklerini dile getirdi. Kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde barınan Suriyelilere düzenli gıda yardımında bulunduklarını anlatan Koçak, "Bunun dışında giyim ve temizlik malzemeleri de ulaştırıyoruz" dedi.

YARDIMLAR DÜZENLİ OLARAK SÜRÜYOR

Koçak, Türkiye'de yaşayan sığınmacılara yönelik yardımlarının düzenli olarak sürdüğünü, Suriye'deki kamplarda barınan mağdurları da ihmal etmediklerini bildirdi. Mazlum insanlara kucak açmayı sürdüreceklerini vurgulayan Koçak, "Suriye'deki iç savaşın başlangıcından bu yana yardımlarımızı artırarak sürdürdük. Savaş mağduru Suriyelilere 4 yılda 60 milyon liralık yardımda bulunduk. Bu ülkedeki iç savaşın sona ermesi ve Suriyelilerin huzur ortamına kavuşmasını temenni ediyoruz" dedi. AA