Gaziantep’teki bakkal esnafı iftar yemeğinde bir araya geldi. Gaziantep Bakkallar Esnaf Odası tarafından Met Gold otelde verilen iftar yemeğine bir çok bakkal ailesiyle birlikte katıldı. Gaziantep Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Vakkas Katırlı, başta Gaziantep olmak üzere Güneydoğu'nun çoğu şehrinde Suriye’li esnafın yerli esnafı olumsuz etkilediğini belirtti.

Katırlı, Türkiye genelinde işlerde bir durgunluk olduğu vurgulayarak eski ramazan bereketinin kalmadığını söyledi. Katırlı “ Bundan önceki ramazanlarda Gaziantep’liler 15 gün yiyeceğe, ramazanın son 15 günüde giyeceğe harcardı. Şuan bu durum söz konusu değil. Bayrama 1-3 gün kala inşallah iyi olur” dedi.

8 SURİYELİ ÜYEMİZ VAR

Başta Gaziantep olmak üzere Güneydoğu'nun çoğu şehirinde Suriye’li esnafın yerli esnafı olumsuz etkilediğini söyleyen Vakkas Katırlı Belediye ve Maliyeye yaptıkları şikayetlerin işe yaradığını dile getirdi. Katırlı, “ Bizim kendi esnafımız vergi veriyor. Bizim esnafımız zaten zor koşullarda mücadele veriyor. Suriyeli esnafla rekabet edemiyoruz vergi vermiyorlar, buda sattıkları ürünlere yansıyor, daha ucuza saürün satıyorlar bu durumu Belediye ve Maliyeye şikayet ettik az da olsa kayıtlar oluyor . Şuanda 8 tane Suriyeli üyemiz var” diye konuştu. MANSUR YALVAÇ