Kilis’in Öncüpınar Konaklama Tesisleri Kur’an Kurslarında eğitim gören Suriyeli çocukların yarışmacı olarak katıldıkları, Kur’an-ı Kerim Tilaveti programı düzenlendi.

Manisa’nın Soma ilçesinde kömür madeninde meydana gelen elim kazada hayatını kaybedenler için Küçük Sanayi Sitesi Camii İmamı Hatip İlyas Avcı Kur’an-ı Kerim okudu, misafirler ve konteynırda bulunan Suriyeliler dualar ederek ilahiler söyledi. İlahilerin okunmasının ardından, tilavet yarışmasına katılan ve Kur’an Kurslarında okuyan Suriyeli öğrenciler, sırayla Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde okumaya çalışarak birbirleriyle kıyasıya yarışırken, aynı zamanda izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

BİR DAHA YAŞANMASIN

Kuran Kurslarında okuyan Suriyeli misafir öğrenciler arasında düzenlenen Kur’an-ı Kerim Tilaveti yarışmasında, Abdulmalik Ömer birinci, Ahmet Zerzuri ikinci ve Ahmet Harmuş üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Süleyman Tapsız tarafından verildi. Ödül töreninin ardından bir konuşma yapan Vali Tapsız, “Manisa’nın Soma İlçesi’nde yaşanan maden kazasında hayatlarını kaybeden madencilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyor, Milletimizi derinden üzen bu elim kazada halen mahsur durumda bulunan madencilerimizin en kısa sürede sağ salim kurtulmasını temenni ediyorum’’ diyerek ülkemizin bir daha böylesi acı olaylar yaşamamasını diledi.

KATILIM YOĞUNDU

Vali Süleyman Tapsız, yarışmaya katılan bütün öğrencilerin anne ve babalarını tebrik ederek yarışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.Öncüpınar Konteyner Kent Şam Camiinde düzenlenen tilavet yarışmasına, Vali Süleyman Tapsız, Vali Yardımcısı Ulaş Akhan ve Vedat Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, 7 Aralık Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Türer, Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik, daire amir ve müdürleri ile Suriyeli misafirler katıldı. İHA