Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener, Suriyelilerle ilgili Gaziantep’te bir koordinasyon merkezi kurulması gerektiğini, GTO olarak bu merkezin koordinesine hazır olduklarını söyledi. Ali Yener, "Suriyeli misafirlerimizle ilgili bir rapor hazırladık. Ancak çözüm noktasında herhangi bir gelişme yok. "Sorun gün geçtikçe toplumsal bir kaosa dönüşüyor. Gaziantep’te ivedilikle bir koordinasyon merkezi kurulmalı" dedi.

Gaziantep Ticaret Odası Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Ali Yener başkanlığında, meslek komite ve disiplin kurulu üyelerinin katılımı ile genişletilmiş olarak gerçekleştirildi.

KANAYAN YARA HALİNE GELDİ

Toplantıda konuşan Ali yener, Suriyelilerle ilgili Gaziantep’te bir koordinasyon merkezi kurulması gerektiğini belirterek, GTO olarak bu merkezin koordinesine de hazır olduklarını söyledi. Suriyeli misafirlerimizin artık şehrimizde kanayan bir yara haline dönüştüğünü söyleyen Yener, "GTO olarak bu konuda bir komite oluşturduk. Suriyeli misafirlerimizle ilgili mevcut durumu, bizleri bekleyen tehlikeleri içeren bir rapor hazırladık. En önemlisi bu raporda sadece sorunlara değil çözümlere de yer verdik. 15 kurumun altında imzası bulunan raporu Gaziantep milletvekillerimiz ile birlikte ilgili makamlara raporu ilettik birebir durumu konuştuk" dedi.

SURİYELİLER TOPLUMSAL KAOSA DÜNÜŞÜYOR

Çözüm konusunda Oda olarak, Gaziantep olarak her türlü desteğe hazır olduklarını belirttiklerini, ancak çözüm noktasında herhangi bir gelişme olmadığını söyleyen Yener, "Sorun gün geçtikçe toplumsal bir kaosa dönüşüyor. Bu noktada Gaziantep’te ivedilikle bir koordinasyon merkezi kurulmalı. GTO olarak koordinasyon merkezine önderlik etmeye de hazırız. Biz misafirlerimizi geri gönderemeyeceğimizi biliyoruz ama onlarla olan yaşamımızı en sağlıklı şekle kavuşturmak istiyoruz" şeklinde konuştu. Haber Merkezi