Kamplarda yer kalmadığı için Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminalini mesken tutan Suriyeliler, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde bulunan çadır kente gönderildi. Vali Erdal Ata, otogarın boşaltıldığını ve 290 civarında Suriyeli'nin kamplara gönderildiğini söyledi.

Gaziantep Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı İl Müdürlüğü ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar kapsamında kent merkezinde evi olmayan, park, sokak ve camilerde kalan Suriyelilerin tespiti ve tahliyesi sürdü. Gece geç saatlere kadar kentin birçok bölgesinde çalışma yürüten ekipler evsiz olan Suriyelileri tek tek tespit etti. Otogara da giden ekipler, burada barınan Suriyelileri gönderdi.

OTOGARA YİNE GELENLER OLDU

Suriyelilerin kamplara gönderilmesinin ardından dün yine 100'e yakın Suriyelinin otogara gittiği öğrenildi. Otogar yetkilileri durumu emniyet ve AFAD yetkililerine bildirirken, Suriyelilerin şehir içinden değil, direk sınırdan getirildikleri yönünde şüphelerinin olduğunu belirttiler. Otogar yetkilileri, "Birileri bu insanları kullanıyor. Minibüslerle bu insanları otogara getirip bırakıyorlar" dedi.

ATA:MÜSAADE ETMEYİZ

Vali Erdal Ata, otogar boşaltıldığını belirterek, "Gaziantep Suriyeliler içinde bir cazibe merkezi. Gaziantep diğer illerden de göç dalgasıyla karşı karşıya. Tabi Gaziantep'in cazibesini duyan, iş imkanı bulurum diye geliyor" dedi.

Otogardan 290 Suriyeliyi gönderdiklerini, Emniyet giriş ve çıkışları kontrol ve denetim altında tuttuğunu belirten Vali Ata, "Kontrolsüzlüğe ve denetimsizliğe izin vermeyiz" dedi.