Büyükşehir Belediye Meclis toplantı belediye başkanı Fatma Şahin başkanlığında yapıldı. 76 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısına kentimizdeki Suriyeliler damgasını vurdu. DP Meclis üyesi Ömer Şahin, "İslahiye'nin nüfusu kadar İslahiye'de Suriyeli var. Ahırları temizleyip Suriyelilere verdiler. Sınırlar kevgire döndü. Sosyal patlamalar olacak. Devletin eli kolu bağlı. Halk caddelere çıkamıyor, parklara gidemiyor. Belediye başkanları sıkıntı içinde. Suriyelilerle ilgili komisyon kuralım, hiç olmazsa sizin eliniz güçlensin" dedi. DP İslahiye Meclis üyesi Ömer Şahin'in Suriyelilerle ilgili isyanı ve komisyon önerisi üzerine Fatma Şahin, bunlar için belediye bünyesinde bir komisyon oluşturulması için gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.

SUCU'NUN GÜNDEMİNDE SURİYELİLER VE SÖZCÜ GAZETESİ VARDI

CHP'li Meclis üyesi Mehmet Sucu meclis toplantısı sonunda söz alarak, Suriyeliler konusunu gündeme getirdi. Sucu, halkın ve esnafın Suriyelilerden rahatsız olduğunu belirterek, "Sıkıntı büyük. Genç kızlarımızı rahatsız ediyorlar. Tuvaletlerini parklara yapıyorlar. Bunlar ciddi sorun haline gelmiştir" dedi. Sucu ayrıca Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk"ün Gaziantep'te ortak yayın platformu ihalesiyle ilgili gündeme getirdiği iddiaları sordu. Şahin, Suriyelilerle ilgili açıklama yaparken, bu konuda sessiz kalmayı tercih etti.

SOSYAL PATLAMALAR OLACAK

DP Meclis üyesi Ömer Şahin ise, İslahiye'nin nüfusu kadar İslahiye'de Suriyeli olduğunu belirterek, "Ahırları temizleyip Suriyelilere verdiler. Sınırlar kevgire döndü. İslahiye çadır kentte halk minibüse binemiyor, çete mafya kurulmuş. Allah aşkına söyleyin. Geçici olarak Türk plakası verilebir. Sosyal patlamalar olacak. Her ilçe bu sıkıntıyı çekiyor. Suriyelilerle ilgili plan projesi ve sıkıntı projesi yapılsın. Herkes kendi düşüncesini dile getirsin Gaziantep'e ne yapabiliriz ? Bin kişi benim gözümün önünde huduttan geldi. Devletin eli kolu bağlı. İslahiye'nin 80 bin nüfusuna mı 120 bin Suriyeliye mi hizmet edeceksin. Gerçekleri anlatıyorum. Buna bir çözüm bulunmalı. Halk caddelere çıkamıyor, parklara gidemiyor. Belediye başkanları sıkıntı içinde. Suriyelilerle ilgili komisyon kuralım, hiç olmazsa sizin eliniz güçlensin " dedi.

ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Fatma Şahin'de Suriyelilerle illgili gerek Valiliğin gerekse Tugay Komutanlığının gerekli çalışmaları yaptığını belirterek, "Hiçbir şey yapılmadığıyla ilgili eleştirilerinize katılmıyorum. Suriyelilerle ilgili gerekli çalışmalar yapılıyor. Belediye bünyesinde bir komisyon oluşturulsun, burada sözü olan gelsin konuşsun" dedi. Meral KINACILAR