Gaziantep’te yıllardır çözüm üretilemeyen Suriyeli konusunda vatandaş isyan etmeye başladı.

Suriyeliler yüzünden büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar, Demokrasi meydanına gelerek sloganlar attı. Daha sonra Büyükşehir Belediyesine giderek öfkesini sürdürdü. Başkan Fatma Şahin’e de tepki gösteren vatandaşlar, Suriyelilerin kent yaşamını alt üst ettiğini ve çözüm bulunmasını istedi. 4’ncü yılına giren Suriye’deki iç savaş nedeniyle Ülkelerinden kaçarak Gaziantep’e yerleşen Suriyelilerin kentte düzeni bozması, ev kiraların artması, güvenlik konusunda ciddi sorunlar yaratması, trafikte araçların kontrolsüzve dolaşarak kazalar yapması, küçük işyerleri açarak şehir esnafını sıkıntıya sokması, gösterilen tepkinin ilk dikkat çeken sorunları olarak göze çarpıyor.

Demokrasi Meydanı’nda toplanan bir grup Gaziantepli vatandaş, Suriyelilerin iç huzuru bozduğu gerekçesiyle eylem yaptı. Eylemciler, Suriyelilerin Gaziantep’e yerleşmesinden sonra kentte bazı sıkıntılar yaşandığını ifade ederek, Suriyelilerden kaynaklı sorunlara çözüm üretilmesini talep etti.

ZOR DURUMDAYIZ

Özellikle ev kiralarındaki artış ve işyeri açan Suriyelilerin kendilerini zor durumda bıraktıklarını dile getiren eylemciler, yetkililerin konuyla ilgi çözüm üretmesini istedi. Sık sık slogan atan grup, seslerini duyurabilmek için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önüne yürüdü. Pazar günü olması nedeniyle kapalı olan belediyede görüşecek kimsenin olmadığını aktaran polis, grupla konuşarak dağılmalarını istedi. Polis, yetkililerle görüşmeleri konusunda kendilerine yardımcı olunacağı sözünü verdi.

SLOGAN ATTILAR

Demokrasi Meydanı'nda öğleden sonra toplanan eylemciler, Belediye Başkanı Fatma Şahin'in Suriyeliler konusunda verdiği sözleri yerine getirmediğini belirterek tepki gösterdi. Meydanda oturma eylemi yapan vatandaşlar, 'Şahin şaşırma, sabrımızı taşırma', 'Şahin istifa', 'Susma haykır, Suriye'ye hayır', 'Antep'te Suriyeli istemiyoruz' sloganları attı. Haber Merkezi- İHA