Aile ve Sosyal Politikalar Gaziantep İl Müdürü İsmet Zor, Suriyeli kadınların, yasal haklarını bilmesi ve erken yaşta evliliklerin önlenmesi için Türkçe ve Arapça yazılı broşürler bastırıldığını söyledi.

TÜRÇE VE ARAPÇA

İsmet Zor, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Birleşmiş Milletler tarafından Suriyeli kadınların yasal haklarını öğrenmesi için bir proje başlatıldığını söyledi. Zor, proje kapsamında Suriyeli kadınlara yönelik bilgilendirme broşürleri basıldığını ve bu broşürlerin Türkçe ve Arapça yazılı olduğunu kaydetti.

100 BİNİN ÜZERİNDE BASILDI

Gaziantep'te 100 binin üzerinde basımı yapılan broşürlerin kamp dışında kalan Suriyeli kadınlara AFAD aracılığıyla gerçekleştirileceğini belirten İsmet Zor, "Başlatılan kampanya kapsamında ilimize 100 binin üzerinde broşür gönderildi. Biz, bu broşürlerin il müdürlüğü olarak, Şiddet Önleme Merkezi'nde Suriyeli kadınlara dağıtımını sağlayarak Suriyeli kadınların da kendi hakları konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesini sağlamayı hedefliyoruz. Kamp dışında kalan Suriyeliler'e ulaştıracağımız bu broşürlerin dağıtımını AFAD üstlendi. Suriyeli kadınların talebi üzerine ise yasal işlemler başlatacağız" dedi. DHA