Suriyeli İş Adamları Derneği Başkanı Khaled Babli, Türk lirasına destek kampanyası kapsamında Suriyeli iş adamlarının bir milyon 400 bin doları Türk lirasına çevirdiğini belirterek, "Amacımız, Türk lirasının yeniden iyileşmesi için ufak bir adımdı. Üyelerimizden yardım bekledik. Kardeşlerimizle kardeşçe hareket ettik." dedi.

Babli, 3 yıl önce Suriye'den Gaziantep'te geldiğini söyledi. Gaziantep'e geldikten sonra bir inşaat şirketi kurduğunu anlatan Babli, yaklaşık 1,5 yıl önce de Suriyeli iş insanlarını tek bir çatı altında buluşturmak için SİAD'ı hayata geçirdiğini kaydetti. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bulunan ve Türk ekonomisine katkı sağlayan Suriyeli iş adamlarıyla dernek çatısı altında yardımlaştıklarını aktaran Babli, "Aynı zamanda buradaki Türk iş adamlarıyla birlikte çalışıyoruz. Türkiye'deki fuarlara da katılıyoruz. Üye sayımız şu anda 300'e ulaştı. Bazıları Türkiye içerisinde, bazıları ise Türkiye dışarısında. Gaziantep, Mersin ve İstanbul'da ofislerimiz bulunuyor. Türk hükümetiyle çok iyi ilişkilere sahibiz. Kendileriyle çok güzel işler yapmayı amaçlıyoruz. Burada güzel işlere imza atıyoruz." diye konuştu.

ZORLU DÖNEMİ ATLATTIK

Suriyeli iş adamlarının zorlu dönemleri atlattıklarını dile getiren Babli, "Bu zorlu sürecin ardından ellerindeki güzel miktarda paralarla Türkiye'ye geldiler. İlk dönemlerde Türkiye'de biraz zorluk çektiler. Bizler, Türk hükümetiyle bağlantılarını sağladık. İşlerine kolaylık sağladık. 1,5 yıldır dernek olarak aktif çalışmalarımız var. Dernek olarak çok güzel işlere imza attık." ifadelerini kullandı. AA