Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye-Suriye İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Sait Kılıç ve başkan yardımcıları, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Bartık, Suriyeli yatırımcı sayısının her geçen gün arttığını belirterek, savaş öncesi 15 olan Suriyeli üye firma sayısının bugün itibarıyla 725’e yükseldiğini söyledi.

Firmaların çoğunluğunun gıda, tekstil, plastik ve hizmet sektörlerinde çalıştığını hatırlatan Bartık, "Suriyeli üyelerimizle toplantı yaptık ve sorunlarını dinledik. Bu toplantı sonunda Oda bünyesinde Suriye Masası kurulmasına karar verdik ve Suriyeli bir personeli bu işin başına getirdik. Üyelerimiz iş hayatına ilişkin soru ve sorunlarını bu birimimize iletebilecek. Suriyeli misafirler için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Suriye’de can savaşı veriliyor ama ticarette devam ediyor. Gaziantep’te 400 bine yakın Suriyeli olduğunu biliyoruz. Savaş bir gün bitecek ve bu insanlar yurtlarına dönecek. Gittiklerinde de Anadolu insanının misafirperverliğini anlatacaklar.”

BÜYÜK PAY SAHİBİ

Bartık, Suriyelilerin çalışma hayatına katılmasında GTO'nun büyük pay sahibi olduğunu kaydetti. DEİK Türkiye-Suriye İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Sait Kılıç da Suriye’de yanan ateşin sönmesini istediklerini belirterek, “Bu ateşin sönmesi birinci gayemiz, bu ateş söndükten sonra ticarette yapılır, diğer işlerde. GTO’nun yaptığı çalışmalar bizim için çok önemli, sizlerle yapacağımız görüşme bizim için çok önemlidir” diye konuştu.

YÖNETİM HAZIR BULUNDU

Ziyarette GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bilal Kara, GTO Yönetim Kurulu üyeleri Ali Değer, Mustafa Bozgeyik ve Ömer Faruk Öztekin, GTO Genel Sekreteri Halil Göçer, DEİK Türkiye-Suriye İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkan yardımcıları Osman Nuri Önügören ve Kenan Atalay da hazır bulundu. HABER MERKEZİ