Suriye’den gelen insanların önüne geçilemedi ama Fareler için bu imkan bırakılmadı. Çünkü kaçakçılığı önlemek için sınıra yapılan duvar için kazılan hendeklerden Farelerin Türkiye’ye geçmesinin imkanı olmadığı belirtildi. Ziraat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Kenan Seçkin, Suriye sınırında yasa dışı geçiş ve kaçakçılığı önlemek için örülen duvar için kazılan hendeklerin fare geçişlerini de önlediğini söyledi.

TEHLİKE YOK

Gaziantep'te 10 yıldan beri tarla faresi mücadelesi yürüten Kenan Seçkin, 3 yıldan beri Suriye'den fare geçişi var mı yok mu diye her yıl çalışma yaptıklarını anlatan Seçkin 4 kişilik ekiple geçtiğimiz gün sınırda fare denetimi yaptıklarını belirtti. Kenan Seçkin, sınırda yaptıkları çalışmalarda duvar için kazılan hendeklerden dolayı fare riski oluşturacak tehlikenin fazla olmadığını tespit ettiklerini belirtti.

SINIRDA DUVAR ÖRÜLÜYOR

Sınırda tel örgülerin kaldırıldığını ve bir sınır oluşturulduğunu söyleyen Seçkin, "Sınırda duvar örme çalışması var. Duvar için hendekler kazılmış. Hendeklerden dolayı sınırdan fare gelmiyor. Çünkü fare hendekten atlayamaz. Fare çukura düştüğü zaman çıkamaz. Yani örülen duvarlar ve kazılan hendekler, fareler içinde bir önlem olup, fare geçişlerini engellemiş oldu. Hendekten dolayı tarla faresi o taraftan bu tarafa geçemiyor. Sınırdaki fare durumu ekonomik zarar eşiğinin altında" diye konuştu.

Meral KINACILAR