Gaziantep’te kendilerini Suriye İstihbaratı El Muhaberat olarak tanıtıp kendi vatandaşlarını kelepçe, silah ve el telsizi göstererek dolandıran 3 Suriye vatandaşı yakalandı.

Suriye vatandaşlarını hedef alan dolandırıcılar, cep telefonu, altın ve nakit paralarına el koyduğu 19 Suriyeliyi, El Muhaberat’tan olduklarını söyleyerek dolandırdı. Değeri 20 bin TL olan cep telefonu dolandırıcılığının yanı sıra kadınların altınlarını da alan dolandırıcılar, Kavaklık Parkı içerisinde Suriyeli baba ve kızını aynı yöntemle dolandırmak isterken yakalandı.

Suriyeli C.S. (56) ve kızı H.S.’nin yanına gelen dolandırıcılar, daha önce Kavaklık Parkı içerisinde 17 IŞİD militanının yakalandığını söyledi. Kendilerinin de EL Muhaberat’tan olduklarını söyleyerek baba ve kızın cep telefonu, nakip para ve altının alan H.S., C.S. ve R.Ş. olay yerinden uzaklaşırken, mağdur Cemaleddin S. durumu polise bildirdi. Baba ve kızın ifadelerini alan Dolandırıcılık ve Yankesicilik Büro ekipleri geniş çaplı bir araştırma yaparak şüphelileri yakaladı. Türkçe ve Arapça konuşarak Suriyelileri hedef alan dolandırıcılar polis merkezinde verdikleri ifadelerde suçlarını kabul etti.

Zanlılar ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. İHA