Gaziantep Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Karabay, ikisi Suriyeli, 5'i merkez ve biri Nizip'te olmak üzere 8 tane korsan muayenehaneyi kapattıklarını söyledi.

BAŞARILI BİR DÖNEM GEÇİRDİK

Gaziantep Diş Hekimleri Odası'nın olağan genel kurul yapıldı. Eczacılar Odası'nda yapılan genel kurula tek liste ile gidilirken Hasan Karabay 84 üyenin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi. İki yıllık dönemdeki çalışmalarını anlatan Hasan Karabaş, "Bütün arkadaşlarımızın dertleriyle ilgilendik hak ve hukununu korumaya çalıştık. Sağlık müdürlüğü ile sıkı diyalog sağladık. Sempatik kanalları kullanarak haklarımızı korumaya çalıştık. Üyelerimizin neşeli günlerinde ve hüzünlü günlerinde yanlarında olmaya çalıştık. Başarılı bir iki yıl geçirdik" dedi.

KORSANA SAVAŞ AÇTIK

Bu süreçte korsana müsaade etmediklerini, savaş açtıklarını, gelen tüm şikayetlerini değerlendirdiklerini ve yeni dönemde de değerlendireceklerini belirten Hasan Karabay, "Korsan çalışan muayenehanelerden biri Şahinbey Belediyesi'nin arkasında, 19 Mayıs Lisesi'nin arkasında bir Suriyeli'ye aitti. Eşyalarını sağlık müdürlüğünün deposuna koyduk. Yine Halıcılar Sarayı'nda muayenehane açmak isteyen Suriyeli'ye anında müdahale ettik, eşyalarına el koyduk. Çünkü Suriyeli'lerin muayenehane açmaları hukuken uygun değil. Yine biri Nizip'te 5, Gaziantep merkezde olmak üzere 5 tane muayenehaneyi korsan çalıştığı için kapattık" diye konuştu.

7 ÜYEMİZ MESLEĞİNİ YAPMIYOR

Karabay, yeni dönemde de korsan diş hekimleriyle mücadeleye devam edeceklerini sözlerine eklerken, 199 üyeleri olduğunu, bunlardan 55'inin bayan, 144'ünün erkek olduğunu belirtti. Mesleğini yapmayan diş hekimi sayısının 7 olduğunu ifade eden Karabay. "Resmi kurumlarda çalışan diş hekimi sayısı il genelinde 134, poliklinik sayısı 16, müşterek çalışan hekim sayısı 4, Kilis'teki meslekteşlarımızın sayısı 3, Nizip 6, Nurdağı,1 Oğuzeli 1. İl genelinde ise 87 üye olmayan diş hekimi var" dedi. Diş Hekimleri Odası'nda yeni yönetim şu isimlerden oluştu:Hasan Karabay, Delal Dağrakılınç, Hakan Çağlı, Emre Çulha, Buket Çikolar.

Meral KINACILAR