Sayıları 500 bini geçtiği belirtilen Suriyelilere yardım adı altında kurulan dernek sayısının şaşırtan bir rakamla toplam olarak 260'ı bulduğu öğrenildi. Bunun yanısıra şehrimizde, Amerika, İngiltere, Almanya, Hollanda, Katar, Belçika gibi ülkelerin başını çektiği dernek sayısının ise 22'ye yükseldiği bildirildi.

ŞAŞIRTAN YÜKSELİŞ

Toplamda bin 899 derneğin bulunduğu belirtilen ilimizde, yabancı STK sayısının 22, Suriyeli dernek sayısının ise 260'ı bulması kafa karıştırıyor. Suriyelilere yardım ve destek adı altında kurulan bu derneklerin çoğunun projelerden faydalandığı dikkat çekiyor. Dernek sayısının son 5 yılda arttığı, bunların yardım, dayanışma, gıda,eğitim gibi amaçlarla faaliyetine başladığı öğrenildi.

KAPATILAN DERNEK 48

Gaziantep'te son dönemde 48 derneğin terör operasyonları kapsamında KHK ile kapatıldığı öğrenildi. Suriyeli mültecilerin en çok yaşadığı iller arasında gelen Gaziantep'te Suriyeli ve yabancı STK sayısı aldı başını gidiyor. Suriye’ye yardım adı altında gerek Suriyeliler gerekse de yabancı ülkelerin yardım adı altında dernek üstüne dernek kurmaları dikkat çekiyor. İç savaşın ardından ülkelerini terk etmek zorundan kalan Suriyeli misafirlerin kurduğu derneklerin de her türlü projelerden yararlandığı öğrenildi. Meral KINACILAR