Yardım gönüllüleri bir çocuk sevindirmekle başlattıkları yardım hareketinde bu kez 700 Suriyeli çocuğa bayramlık kıyafet dağıttı.

Yardım gönüllüsü Fatma Özdoş önderliğinde bir grup kadın, bir çocuğu sevindirmek amacıyla kampanya başlattı. Çevresindeki kadınların da destek verdiği kampanya ile bugün gönüllü kadınlar, 700 Suriyeli çocuğu giydirdi.

YARDIMLAR SEVİNDİRDİ

Yardım kampanyasını gönüllü olarak başlattıklarını belirten Özdoş, "Gönüllüler olarak başlattığımız “Bir çocuk da sen sevindir’’ kampanyasını yine yardım gönüllüsü Nermin Güneş Kazak ile başladık. Durumu iyi olmayan bir çocuğu giydirdik. Çok sevindi. Bu sevinç bize daha büyük yardımlar yapmaya yöneltti ve hareketimizi her geçen gün büyüttük. Gönüllü yardım hareketimize katılan birçok arkadaşımız da var. Şu ana kadar gıda olarak son 3 ayda yaklaşık 2 bin aileye gıda yardımı ulaştırdık. 500 aileye temizlik malzemesi ulaştırdık. Bugün ise 700 çocuğa bayramlık kıyafet yardımı yaptık’’ diye konuştu. Yardım yapılan ailelerin sadece mülteciler ile sınırlı kalmadığına vurgu yapan Özdoş, durumu iyi olmayan Türk ailelere de yardım yapıldığını belirtti. İHA