Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK) tarafından Suriyeli çocuklara yangından korunma eğitimi verildi.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda düzenlenen eğitim programına Suriyeli Misafirler Okulu 1 ve 2'de eğitim gören çocuklar katıldı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hasan Kömürcü, verilen eğitici seminerlerle özellikle çocukların güvenliklerini daha iyi sağlayabilmelerinin amaçlandığını söyleyerek, “Yangın her zaman her yerde karşılaşılabilecek bir olay. Özellikle çocukların yangın konusunda bilinçlenmesi olası bir durumda paniklemelerini ve zarar görmelerini azaltacaktır” dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim ve Denetim Şube Müdürü Mustafa Koldar, yangınlara ilk müdahale, yangın sınıfları, hangi tip yangınlara hangi yangın söndürme tüpü kullanılacağı konularında çocuklara bilgiler verdi.
Öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtlayan Koldar, özellikle evde çıkabilecek yangınlara karşı çocukları uyararak, mutfakta meydana gelen olağan yangınlara müdahale çeşitleri, evde yangın çıkması durumunda neler yapılabileceği konuları hakkında açıklamalar yaptı.
Kişilerin üzerindeki kıyafetlerin tutuşması durumunda alınacak önlemlerin anlatıldığı programda, uygulamalı müdahale eğitimleri de gerçekleştirildi.
GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar ise yaptığı açıklamada Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezleri’nde eğitim gören Suriyeli öğrencilere yönelik yapılan tüm etkinliklerin motive edici olmasının yanı sıra gündelik hayatlarında karşılaşılabilecek sorunlara yönelik onları bilinçlendirme amacı güttüklerini dile getirdi.
Dündar, “Okullarımızın kurulması konusunda tüm imkanları sağlayan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Asım Güzelbey olmak üzere bu etkinliğimizde bize desteklerini esirgemeyen İtfaiye Daire Başkanı Hasan Kömürcü’ye GAMEK ailesi olarak sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kullandı.