Çalıştığı işyerinde kurşunların hedefi olan 10 yaşındaki Suriyeli Muhammed Hasan kurtarılamadı. Ülkelerindeki iç karışıklıktan dolayı Türkiye'ye sığınan ve geçimini sağlamak için bir penye atölyesinde çalışan Suriyeli Muhammed'in öldüğünü duyan ailesi, hastane önünde sinir krizleri geçirdi.

Olay, İstiklal Mahallesi'nde bir penye atölyesi önünde meydana gelmişti. İddiaya göre, alacaklı Demet T. (31), sevgilisi Mustafa K. (28) ile birlikte İsrafil B.'nin çalıştığı iş yerine gitti. Alacak verecek meselesiyle ilgili başlayan sözlü tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Penye atölyesinde çalışan 10 yaşındaki Suriye uyruklu Muhammed Hasan, Mustafa K.'nın silahından çıkan kurşunla ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 ekipleri, kafasına isabet eden kurşunla ağır yaralanan çocuğu 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Hastanede yaklaşık 6 saat yaşam mücadelesi veren çocuk, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.

CİNAYET ZANLILARI YAKALANDI

Muhammed Hasan'ın cesedi incelenmek üzere Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken, cinayet olayına karışan Demet T. ve sevgilisi Mustafa K., polis ekiplerince gözaltına alındı. Kadın zanlı, basın mensuplarına tepki gösterdi. Zanlılar emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. D.T.’nin triko atölyesi sahibinde 3 bin alacağı olduğu ve uzun süreden beri alamadığı için yakınlarına ateş açtırdığı ileri sürüldü. İHA