Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK), Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezleri'nde eğitim gören Suriyeli öğrencilerin velilerine ‘Çocukların Eğitiminde Motivasyonun Önemi’ konulu seminer düzenledi.
GAMEK yetkilileri, Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezleri’nde düzenledikleri seminer ile çocukların eğitimlerinde motivasyon süreci hakkında velileri bilgilendirdi.
Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi 1 Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Çocukların Eğitiminde Motivasyonun Önemi’ konulu seminerde konuk olarak yer alan Suriye asıllı Körfez Ülkeleri Ortak Müfredat Belirleme Komisyonu Üyesi Dr. Abdulhalim Hanun, savaşın izlerinin çocukların derslerine ve sosyal yaşamlarına doğrudan olumsuz etki yaptığını söyledi.
Hanun, ailelerin eğitim sürecinde okul ile işbirliğinde bulunmalarının önemli olduğuna vurgu yaptı. Eğitime ara verilmesinin ise okuldan soğumalara neden olacağını belirten Dr. Abdulhalim Hanun, süreç içerisinde eğitime verilen aranın telafisinin ileriki yaşlarda daha zor alacağını söyledi.
Hanun, okulu ve dersleri sevme konusunda velilere büyük sorumluluk düştüğünü ayrıca çocukların ilgilerini artırmaya yönelik teşvikler yapılmasının da önemli olduğunu ifade etti.
Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Büyükaslan, yaptığı açıklamada ‘Çocukların Eğitiminde Motivasyonun Önemi’ konulu seminerle savaşın öğrenciler ve aileler üzerindeki etkilerini en aza indirmeyi hedeflediklerini belirterek, “GAMEK olarak düzenlediğimiz bu tür etkinlikler ile savaşın mağdur çocuklarına yönelik desteklerimizi ileriki günlerde de artırarak devam ettireceğiz. Savaş mağduru Suriyeli ailelere ve çocuklara yönelik bu tür imkanları sunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Asım Güzelbey’e ise tüm Suriyeli aileler ve çocukları adına teşekkür ederim” diye konuştu.