Ülkelerindeki iç savaştan dolayı Gaziantep’e sığınan Suriyeli Ahmet ailesi, yaklaşık bir hafta önce kaybolan yakınları Muhammet Ahmet'in bulunması için yetkililerden yardım bekliyor.

Suriye'de yaklaşık 3 yıldan beri devam eden iç kargaşadan dolayı Gaziantep’e gelen Muhammet Ahmet, yaşanan iç savaştan korkarak akli dengesini yitirdi. Evden çarşıya gidiyorum diye ayrılan Ahmet, tekrar evine dönmedi. Kaybolan Ahmet’i bulabilmek için yakınları 1 haftadan bu yana her yeri didik didik arıyor. Aramalar neticesinde çaresiz kalan aile, Ahmet’in hayatından endişe duymaya başladı. Arkasında 5 çocuğunu bırakarak kayıplara karışan Ahmet’in yakınları üzüntü içerisinde gelecek bir mutlu haberi bekliyor.

1 HAFTADAN BU YANA YOK

Dayısının yaklaşık 1 haftadan bu yana kaybolduğunu belirten Ayşe Abdurrahim, "Dayım Cuma günü evden çarşıya yakınlarımızı ziyaret etmeye gitti. Ziyareti bittikten sonra eve gidiyorum diye ayrılmış ancak Cuma gününden beri haber alamıyoruz. Dayım Suriye’deki iç savaştan dolayı akli dengesini yitirmişti. Aklı ara ara gelip gidiyordu. Cuma gününden beri kayıp. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz bize yardım elini uzatsınlar. Kardeşleri ve akrabaları günlerdir arıyor ama bulamadık" dedi.

Amcasının bulunması için yetkililerden yardım beklediğini ifade eden Necibe Ahmet ise, "Amcam benim yanımda kalıyordu. Yanımda rahattı. Suriye’deki iç savaştan dolayı akli dengesini yitirmişti. Aramadık yer bırakmadık ancak bir türlü izine rastlamadık. Bizi duyuyorsa gelsin artık. Valimizden yardım bekliyoruz. Görenler duyanlar olursa bize haber etsin" diye konuştu. İHA