CHP’li Akif Ekici, sığınmacılara vatandaşlık değil, öz vatanlarının geri verilmesi gerektiğini kaydederek, AKP iktidarının bu konuda siyasi hesaplar peşinde olduğunu kaydetti.

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmesi tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarını vatanlarından kopartılan Suriyelileri siyasi operasyonlar için kullanmakla suçladı.

TOKİ KONUTLARI

Ekici, vatandaşlık verilecek sığınmacılara atıl durumdaki TOKİ konutlarının verilmesi yönündeki hazırlıkları da şöyle değerlendirdi: “Bu iktidarın yönettiği TOKİ, yaptığı sosyal konutları şehit yakınına, gazilere, gerçek ihtiyaç sahiplerine vermemek için her türlü zorluğu çıkaran bir kuruluş. İktidar ve TOKİ’si gerçekten mağdurun ve ihtiyaç sahibinin yanındaysa öncelikle şehit yakınlarına gazilerimize, gerçekten ihtiyaç sahibi durumda olanlara sağlıklı konut vermelidir. Sonra da Suriye’de terör sona erdirilip, orada yakılan yıkılan evlerin yeniden inşası için TOKİ devreye sokulmalıdır.”

KENDİ VATANDAŞLARINA DÖNSÜNLER

Suriye halkına kucak açılmasına, onların ihtiyaçlarının karşılanmasına sonuna kadar destek verdiklerini belirten Ekici, bundan sonra yapılması gerekenin ise sığınmacıların kendi öz vatanlarına kavuşmalarını sağlamak olduğunu vurguladı. Ekici, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak da, siyasi partiler olarak da, sivil toplum kuruluşları olarak da Suriye’deki savaşın bir an önce bitmesi için elimizden gelen her türlü çabayı göstermek zorundayız. Komşudaki yangına bidonla benzin taşıma politikası da derhal terk edilmeli. Suriye, terörden arındırıldıktan sonra vatanını terk etmek zorunda kalan insanlar için yeni yaşam alanları yaratılmalı. Sığınmacılara başka bir ülkenin vatandaşlığı değil, kendi vatanları lazım. Bunu sağlamak da hepimizin görevi.” HABER MERKEZİ