Suriyedeki savaş ortamından kaçarak ülkemize sığınan Fetiye Ahmet, Antep halkına teşekkür ediyor. Beş parmağın beşi bir değil diyen Fetiye Ahmet, "Her milletin iyisi ve kötüsü var. Suriye'de çok fakir yoktu, orada kira, elektrik, su çok ucuzdu, şimdi herşeyimizi bırakıp geldiğimiz için burada perişanız"dedi.

ÇOCUKLARIM UÇAK SESLERİNE DAYANAMADI

Halep'teki evinin yerle bir olduğunu anlatan Fetiye Ahmet, "Abim ayakkabıcı dükkanı işletiyordu Suriye'de durumu iyiydi. Muhalifler zengin insanları kaçırıp para istiyordu, abim kaçıp buraya geldi. Annemgil buraya gelmek istemediler ama sonra onlarda geldi, ben de bir ay önce geldim. Kocam en başta hiç istemedi ben Türkmenim kocam ise Arap. Kocam 'ben Arabım orda ne yapacağım işim yok, param yok' dedi. Çocuklar uçak seslerine dayanamayıp ağlayınca buraya geldik, kocam daha sonra geldi" dedi.

TAŞ İŞLEYEREK GEÇİNİYORUM

Çocuklarının burada da uçak seslerini duyunca 'Burada da mı bizi öldürecekler' diye korktuklarını söyleyen Fetiye Ahmet, "Buraya geldiğimde abim para yardımı yaptı, kira paramı ödedi. Kira 350, iki oda bir salon var. Para olmadığı için Gazikentten Çıksorot'a yaya geldim, buraya gelmeden komşular felan yardım eder dediler kimse yardım etmiyor. Komşum Sevgi taş işliyor ondan gidip taş alıyorum bende taş işliyorum, elime on lira geçiyor" diye konuştu.

ESAT KEYİF YAPIYOR

Komşularıyla arasının iyi olduğunu, oturup sohbet ettiğini anlatan Ahmet, "Suriyelileri sevmiyoruz ama beni ve abimi sevdiklerini söylüyorlar. Bu her tarafta böyle, beş parmağın beşi bir değil, her milletin iyisi ve kötüsü var. Şuan Esat Suriye'de keyif yapıyor gelin diyor ama sürekli uçaklarıyla bomba atıyor, mahalleler yerle bir olmuş durumda, yolllarda kapalı" dedi.

DURMAM GİDERİM

'Savaş bitsin, hemen durmam giderim' diyen Suriyeli kadın, "Ben zaten burayı istemiyorum uçaklar dursun, savaş bitsin ben burada durmam hemen giderim. Gelirken geçişte sıkıntı oldu, Kilis üzerinde Öncüpınar sınır kapısından geçtik. Allah kimsenin başına vermesin yoksa bizim orda herşeyimiz vardı orada Araplar meyve, döner, Türkmenlerde ayakkabı gibi işlerle ilgileniyorlardı Suriye'de çok fakir yoktu orada kira, elektrik, su, çok ucuzdu şimdi herşeylerini bırakıp geldikleri için burda perişan haldeler" şeklinde konuştu. Haber Merkezi