Şam Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap Dili Edebiyatı Öğretim Görevlisi Fatma Hüseyin, Suriye’de şu ana kadar 14 bini çocuk toplam 500 bin kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Suriye’deki vahşetten kaçtıktan sonra Türkiye’ye yerleşen ve Deniz Feneri Derneği’nin davetlisi olarak Kastamonu’ya gelen Şam Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap Dili Edebiyatı Öğretim Görevlisi Fatma Hüseyin, ailesinin bir kısmının hala Suriye’de olduğunu belirterek, Suriye’deki vahşette bilinmeyenleri ve basına yansımayan gerçekleri ürpertici bir dille anlattı.

4 BİNİ ÇOCUK, TOPLAM 500 BİN KİŞİ ÖLDÜ

Suriye’de en az 500 bin kişinin öldürüldüğünü anlatan Hüseyin, “Onların 13-14 bini çocuktur. Çocuklar türlü türlü silahlarla öldürülüp bıçaklarla kesildiler. Roketlerle, bombalarla, kurşunla, elektrikle muhalif anne ve bananın önünde 4 aylık kız çocuğunu elektrikle öldürdüler. Herkesin korkması için işkence altında öldürdüler. Kadınlar, maalesef tecavüz altında öldürüldüler. Hapislerde, cezaevlerinde ve işkence evlerinde bayanlar tecavüz altında öldürüldüler. Babasını bilinmeyen tecavüz sonucu çocuklar, binlere geçti. Çocuklar, kimyasal silahla öldürüldüler” diye konuştu.

ACIMASIZCA BOMBA ATIYORLAR

Geçen ağustos ayında bin 400 kişinin kimyasal silahla öldürüldüğünü hatırlatan Hüseyin, şöyle konuştu: “Bütün ülkeler ve ABD Başkanı Barack Obama, ‘Olmaz’ dedi. ‘Kimyasal, silah kullanamazsın’ dedi. ‘Kimyasal silah, kırmızı çizgimiz’ dedi. Kimyasal silahı sizler daha iyi biliyorsunuz. Amerika’nın göz bebeği, nazlı bebeği İsrail’e dokunabilir. Nasıl öldürürsen öldür fakat kimyasal silaha teşebbüs etme. Kimyasal silahın sonucunda diri diri gömüldüler. Diri diri toprağa verildiler. Hastaneler yok, ilaç yok, sağlık ocakları yok. Dış ülkeler ise Esad rejimini destekliyorlar çünkü 40 yıldan beri İsrail’i savunuyormuş, meğer İsrail’in kuzey sınırını halkından savunuyormuş. Biz de zannediyorduk ki halkını, yani bizleri İsrail’den koruyor. Meğer İsrail’i alttan alta koruyormuş. Şimdi gerçek ortaya çıktı. Şimdi yeni icat olan, patent almaları gerekiyor bu silaha, fıçılarla varillerin içersine 10-15 bomba koyup halkın üzerine saldırıyor. Helikopter uçaklarıyla, nerede insanlar toplanıyorsa, camide, pazarda, mahallelerde onların üzerine acımasızca fıçılarla bomba atıyorlar. Her biri fıçı atıldığında 15-20-30-40-50 civarından kişi ölüyor.”

SURİYE’DEKİ İNSANLAR, HAYVANLARIN ALTINA DÜŞTÜ

Binaları bombaladıklarını ve insanların enkaz altında kaldığını belirten Hüseyin, “İnsanlar enkaz altında kalıyor. Hemen ölen çok mutludur. Çok gıpta olunacak durumdadırlar ama paramparça olup veyahut enkaz altında günlerce kalıp ölen binlerce insan var. 1,5 yıldır yemeden içmeden otları, kedileri, eşekleri, köpekleri yediler. Hayvanların altına düştüler. Suriye’deki yaşananlar, insanlığın alnında kınanacak büyük bir olaydır. Bu kamplarda bu şekilde yaşayan 200 bin Suriyeli var” ifadelerini kullandı.

KİMYASAL SİLAHLA ÖLMEK ÇOK ŞEFKATLİ OLUYOR

Suriye’de işkence ve tecavüzlerin yanında kimyasal silahla ölmenin çok şefkatli olduğunu anlatan Hüseyin, “Kimyasal silah bizler için çok şefkatli bir silahmış. Açlık silahı ve fıçılarla, yani işkence görmekten, açlıktan ölmektense kimyasal silah daha şefkatli bir silahmış gibi görünüyor. Yani günlerce işkence ve tecavüzlerle ölmektense bir anda acı çekmeden ölmek çok daha iyi” diye konuştu. DHA