Suriye sınırındaki Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi'nde nöbet tutan üç asker şehit oldu. Olaya ilişkin Genelkurmay kaynakları bunun bir terör saldırısı olmadığını, bir askerin iki arkadaşını şehit edip intihar etttiğini belirtti.

Olay, dün gece ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Suriye sınırındaki 1’inci Piyade Hudut Bölüğü’ne bağlı Boztepe Askeri Karakolu’nda meydana geldi. Önce Suriye tarafından açılan ateşle şehit edildikleri belirtilen olayla ilgili yapılan ilk incelemede, mermilerin Piyade Çavuş Umut A.’ın tüfeğinden çıktığı belirlendi. İddiaya göre, kız arkadaşıyla tartıştıktan sonra cinnet getiren Umut A., nöbet değişimi sırasında arkadaşları erler Kadir Yıldız ve Ramazan Yel’e ateş açtı. İki asker şehit oldu. Umut A., daha sonra namluyu çenesine dayadıktan sonra yaşamına son verdi. Hayatını kaybeden askerler Umut A.’ın Malatya, Kadir Yıldız’ın Kastamonu ve Ramazan Yel’in ise Kütahya nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

TERÖR DEĞİL, CİNNET

Suriye sınırında görev yapan üç askerin şehit olmasıyla ilgili ilk incelemede bunun bir saldırı olmadığı askerlerden birinin cinnet geçirmesi sonucu meydana geldiği ortaya çıktı. Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre savcı olayla ilgili olarak adli tahkikat başlattı. Askeri kaynaklar Hürriyet'e yaptıkları açıklamada olayla ilgili şu bilgiyi verdiler: "İlk tespit olayın bir terör saldırısı olmadığı yönünde. Bir askerin cinnet geçirerek iki arkadaşını şehit ettiği ilk bilgi olarak alınmıştır. Savcılık tarafından adli tahkikat başlatılmıştır."

VALİ: CİNNET

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, yaptığı açıklamada, "Yaptığımız soruşturma hadisenin bir terör hadisesi olmadığı, cinnet hadisesi şeklinde. Otopsinin ardından askeri törenle memleketlerine uğurlayacağız. Olay yerinden ilimize otopsi için gelecekler. Dün geceden beri yaptığımız tetkik ve araştırma askerimizin silahından çıktığı doğrultusundadır" dedi.