Gaziantep Kulübü ve kısa adı GAMOB olan Gaziantep Meslek Odaları Birliği harekete geçti ve Suriye muhalefetinin bulunduğu binanın şehir dışına çıkarılmasını istedi. Mareşal Fevzi Çakmak Bulvarında bulunan Suriye muhalif hükümet binası önünde basın açıklaması yapan oda yetkilileri "Bu bina kentin merkezinde tehlike arzediyor. Kentte yaşayan insanların güvenliklerini ve huzurunu tehdit etmektedir. Bu konuda yetkililerin duyarlı davranmasını istiyor ve şehrin merkezinden çıkarılmasını istiyoruz" dediler..

Basın açıklamasından önce konuşma yapan Gaziantep Kulübü Başkanı Kamil Gereççi, Gaziantep'in 1920'li yıllarda büyük sıkıntılar yaşadığını ve şehitler verdiğini hatırlatarak"O zaman ağır bedeller ödendi ve düşmanı defettik. Şimdi sorunlar büyümeden yetkililerin gerekli önlemleri almalarını istiyoruz. Gaziantep'te bir belirsizlik var. Bu belirsizlik giderilmelidir. Gaziantep son yıllarda sahipsiz bir kent haline geldi. Kente, hem siyasi, hem toplumsal, hem de sosyolojik olarak mutlaka sahip çıkılmalı. Bunu ise bizler yapacağız, kendi sorunlarımıza ve kentimize bizler sahip çıkacağız" dedi.

GAMOP adına konuşan İrfan Demirci ise, "ABD Büyükelçiliği’nden yapılan bir açıklamada kentimizde bulunan Suriye’deki muhaliflerin geçici hükümet binasına saldırı istihbaratından söz edilmektedir.Bu açıklamayla ABD vatandaşlarına 'bölgeyi terk edin' uyarısı yapmıştır. Kentin insanları olarak endişemizin ortadan kalkması için bu binanın ve Gaziantep’teki her türlü dış kaynaklı örgütlenme mekanlarının kentimizden çıkarılmasını istiyoruz"diye konuştu.

VALİ VE MİLLETVEKİLLERİNE SESLENDİLER

Gectiğimiz günlerde ABD Büyükelçiliği'nin saldırı uyarısında bulunarak vatandaşlarına bu binanın olduğu yerlere gitmemeleri uyarısında bulunduğu Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinde bulunan Suriye Geçici Hükümet binası önünde basın açıklaması yapan oda temsilcileri Gaziantep Valisi ve Milletvekillerinin harekete geçmelerini istedi.

HERKES RİSK ALTINDA

Gaziantep Kulübü Başkanı Kamil Gereççi, ABD'nin kendi vatandaşlarını uyardığı Suriye Geçici Hükümet Binasıyla ilgili bir belirsizlik, bir güvenlik sorunu olduğunu belirterek, "Umarım bu toplantımız güvenlik endişelerini gidermek için ateşin başlangıcı olur. Güvenlik sorunu bütün şehrin sorunu. Esnaf, toplu taşıma ile buradan geçenler, civarda oturanlar ve güvenlik mensupları dahil herkes risk halinde" dedi.

YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

Geçici hükümetin Gaziantep'ten çıkarılmasını isteyen GAMOB dönem Başkanı İrfan Demirci ise binaya saldırı yapılacağına yönelik haberleri endişe içinde izlediklerini dile getirerek şunları söyledi:"ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada kentimizde bulunan Suriye'deki muhaliflerin geçici hükümet binasına saldırı istihbaratından söz edilmektedir. Bu açıklamayla ABDvatandaşlarına güvenlik ve bölgeyi terk etmeleri uyarısı verilmiştir. ABD Büyükelçiliği'nin bu açıklaması her ne kadar yetkililerce güvenilmez kabul edilse bile, siyaseten bir algı operasyonunun parçası olma ihtimali bulunsa bile, başta bu bina olmak üzere kentimizdeki bazı binalarda Suriyeli ve bazı batılı devletlerin personellerinin yürüttüğü faaliyetler Gaziantepliler tarafından endişe ile izlenmektedir. Bu durum, kentte yaşayan insanların güvenliklerini ve huzurunu tehdit etmektedir."

AÇIK MEKTUP

İrfan Demirci, güvenlikle ilgili endişelerinin ortadan kalkması için bu yapının ve Gaziantep'teki her türlü dış kaynaklı örgütlenme mekanlarının kentimizden çıkarılmasını istediklerini belirterek, şu açık mektubu okudu:

TARAF OLMAMALIYIZ

Ortadoğu’da bir türlü bitmeyen göz yaşı ve kanın, durmayan savaşların etkisini yaşamaya devam ediyoruz. Bu olumsuz etki, yanı başımızdaki savaşın şiddetini hissetmenin ötesine geçmiştir. Bölgemizdeki savaşın bir an önce sona ermesini dilemenin yanında, ülkemizin bu savaşta taraf olmaması gerektiğinin de altını çizmek isteriz.

BU SAVAŞ BİZİM DEĞİL

Türkiye ‘nin kendi iç sorunlarından dolayı barışa ,huzura şiddetli bir biçimde gereksinimi vardır . Ülkemiz son 40 yılını demokratik bir ülkede olmaması gereken anlamsız çatışmalara kurban etmiştir. Bu sürede binlerce canımızı ,değerimizi ,yurttaşımızı kaybettik .

Son yıllarda bizim olmayan savaşta ;

Geçtiğimiz yıl Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 52 yurttaşımız sınırın diğer tarafından kaynaklanan canice bir terör saldırısında hayatını kaybetmiştir. Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde sınır boyunda Türkiye tarafında, Suriye’den düşen bomba ve mermilerle çok sayıda vatandaş evinde ,işinde , okulda yaşamından olmuştur. Niğde’ de Temmuz ayında polis, asker ve vatandaşlarımız yine Ortadoğu orijinli radikal dinci terör örgütlerince şehit edilmiştir. 2012 Yılı Ağustos ayında Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde yapılan bombalı terör saldırısında dokuz yurttaşımız şehit olurken , 6-7 Ekim’deki Şahinbey ilçesindeki olaylarda ise beş vatandaşımız yaşamını kaybetmiştir. Bu olaylar ülke gündeminde canlılığı halen süren olaylardır.

ENDİŞE İLE İZLİYORUZ

Durum böyleyken , ABD Büyükelçiliği’nden yapılan bir açıklamada “ kentimizde bulunan Suriye’deki muhaliflerin geçici hükümet binasına saldırı “ istihbaratından söz edilmektedir.Bu açıklamayla ABD vatandaşlarına “güvenlik ve bölgeyi terk edin “ uyarısı verilmiştir. ABD Büyükelçiliği’nin bu açıklaması her ne kadar yetkililerce güvenilmez kabul edilse bile, siyaseten bir algı operasyonunun parçası olma ihtimali bulunsa bile, başta bu bina olmak üzere kentimizdeki bazı binalarda Suriyeli ve bazı Batılı Devletlerin personellerinin yürüttüğü faaliyetler Gaziantepliler tarafından endişe ile izlenmektedir. Bu durum, kentte yaşayan insanların güvenliklerini ve huzurunu tehdit etmektedir.

YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Suriye’den kaçıp ülkemize sığınan insanlar için olağanüstü yardımlar yapmış, milyarlarca dolar bütçeden kaynak aktarmıştır. Yurttaşlarımız ise yine devletin bu çabalarına paralel olarak iş, aş ve yardımlarda bulunmuş kucak açmıştır. İnsani boyutu dışında, bu savaşın siyasi ve askeri tarafı olma işi bu ülke yurttaşlarının canına, malına kastetmektedir.

Yetkililere, Kent ve Bölge sakinlerinin güvenliklerinden sorumlu olduklarını hatırlatırken, kentin insanları yani, hemşerilerimizle birlikte endişemizin ortadan kalkması için bu yapının ve Gaziantep’teki her türlü dış kaynaklı örgütlenme mekanlarının kentimizden çıkarılmasını; Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sayın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sayın İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sayın Gaziantep Valisi Erdal Ata’dan acilen talep ediyor, Gaziantep Milletvekillerini bu konunun takibi ve bir an önce sonuçlandırılması için göreve çağırıyoruz."

BASIN AÇIKLAMASINA BÜYÜK İLGİ

Basın açıklamasına Gaziantep Kulübü'nün yanısıra, Gaziantep Barosu, Gaziantep Çevre Mühendisleri Odası, Gaziantep Diş Hekimleri Odası, Gaziantep Elektrik Mühendisleri Odası, Gaziantep Eczacı Odası, Gaziantep Gıda Mühendisleri Odası, Gaziantep Harita Kadastro Mühendisleri Odası, Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası, Gaziantep Jeoloji Mühendisleri Odası, Gaziantep Jeofizik Mühendisleri Odası, Gaziantep Kilis Tabip Odası, Gaziantep Kimya Mühendisleri Odası, Gaziantep Maden Mühendisleri Odası, Gaziantep Makina Mühendisleri Odası, Gaziantep Mimarlar Odası, Gaziantep Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Gaziantep Şehir Plancıları Odası ve Gaziantep Ziraat Mühendisleri Odası yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Haber Merkezi