DİSK Gaziantep Şubesi Başkanı Ali Güdücü, Şahinbey Belediyesi'nin sendika üyesi taşeron işçileri sürgünle tehdit ettiğini ileri sürdü.

DİSK Gaziantep Şubesi binasında gazetecilerle bir araya gelen Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, Şahinbey Belediyesi Katılım A.Ş. şirketinde çalışmakta olan, işçi arkadaşlarının toplu sözleşmesinin yapılmasına rağmen belediye başkan yardımcıları ve yetkilileri tarafından sürgün edilme konusunda tehditler savrulduğunu ileri sürüldü.

İSTİFİYA ZORLANDI

Belediye yetkililerinin ‘İnsanları süpürgeye salarım’, ‘insanları çöpe gönderirim’ diye tehdit ederek işçilerin üye olduğu sendikadan istifaya zorlandığını ileri süren Güdücü, "Torba Yasa ile asıl işlerde personel çalıştırılması ihalesi yapılamayacağı şeklinde getirilen yasaktan Belediyeler muaf tutulmuştur. Yani yeni bir düzenleme yapılmazsa belediyelerce yapılan bütün işlerde taşeron işçi çalıştırılması dün olduğu gibi bundan sonrada davam edecektir" dedi.

MÜCADELEYE DEVAM

"Örnek verecek olursak Şahinbey Belediyemizin Katılım A.Ş. şirketinde çalışmakta olan işçi arkadaşlarımızın toplu sözleşmeleri yapılmasına rağmen, belediye başkan yardımcılarının ve yetkilileri tarafından işçilerin 18-19 yılık kazanımlarını diğer şirketlerden işçi aktarmak suretiyle sendikamızın yetkisini düşürmeye çalışmaktadır" diyen Güdücü, "Sınırlı, sorumlu ve sarı sendikalarla işbirliği yaparak işçinin kazanılmış haklarını gasp etmek, var olan yetkilerini düşürmek için ellerinden gelen tüm çabayı harcamaktadırlar. Bunun nedeni arkadaşlar, yani bir kadro olayı olduğunda, DİSK’in sendikasının olduğu yerde haksızlığa uğrayan bir işçi için mücadele edilecektir. Bu mücadele yapılacağından dolayı, belediye başkanları ve yetkilileri bir önlem alarak, Genel İş sendikasının yetkilerini düşürüp, diğer sarı sendikalarla beraber, taşerona karşı çıkılmaması için bu yönteme başvuruyorlar. Biz buna rağmen tüm gücümüzle taşerondaki işçilerin kadroya alınması konusunda bütün gücümüz ile mücadele etmeye devam edeceği” ifadelerini kullandı. İHA