Kendi sahasında Anadolu Efes’i mağlup eden Royal Halı, deplasmanda Ülker Fenerbahçe’yi de mağlup ederek zirve yarışında bende varım dedi. 66 – 70

Euroleague C Grubu’nda ilk maçında konuk ettiği İtalya temsilcisi Emporio Armani'yi mağlup eden Fenerbahçe, potanın ağalarına direnemedi.

Geçen hafta Anadolu Efes'i yenen Royal Halı bunun sürpriz olmadığını kanıtladı. Kısa beşlerle eşleşme sorunu yaratan Royal, göze aldığı ribaund farkının açılmasına izin vermedi ve alan savunmasıyla Fenerbahçe Ülker'i şaşırttı. Royal'in kısa beşi çabuk oyuncularına çembere gitme şansı verdi. Royal'in galibiyetinde öne çıkan oyucular Harris ve Higgins olurken en değerli performans Erden Eryüz'ün aldığı iki hücum ribaunt oldu.

Royal Halı’da Paul Harris 39:19 dakikada 26 sayı, 9 ribaund, 2 asist, Courdon Higgins 38:08 dakikada 25 sayı (4/8 üçlük), 5 ribaund ile oynadı, takımın geri kalanı 19 sayı attı.

Fenerbahçe Ülker'de ise Oğuz Savaş 21 sayı, Nemanja Bjelica 14 sayı, 11 ribaund üretti. Bogan Bogdanovic 0/5 isabetle 6 sayıda kaldı.

Royal üç sayı bölgesinden 31'de 7, Fenerbahçe Ülker serbest atışlardan 25'de 14 isabet sağladı.

MAÇTAN DAKİKALAR

İlk çeyrek sete set oynandı ve iki takım da skor üretemedi. Royal Halı uzunları yardımlarla pasivize etti, hücumda ise rakibinin uzunları nedeniyle çembere gitme cesareti gösteremedi. Fenerbahçe Ülker 6 top kaybı yaptı, Royal ise hiç hücum ribaundu alamadı. Çeyrek 10-10 sona ererken Royal hiç çizgiye gitmedi, Fenerbahçe 0/2 ile attı.

İkinci çeyrekte oyuna yine savunmalar egemen oldu ancak penetreler sonucu iki taraf da ilk çeyreğe göre biraz daha rahat şut olanağı buldu. Royal'de Harris çembere giderek skor üretirken, Fenerbahçe Ülker'de de Nemanja Bjelica etkili oldu. Periyod 31-28 Fenerbahçe Ülker'in üstünlüğü ile geçildi.

Üçüncü çeyreğin başlarında Royal Halı'nın erken atışlarını hızlı hücumlarla değerlendiren Fenerbahçe Ülker ikinci dakikada farkı 7 sayıya açtı ancak potanın ağaları yine hızlı ama daha dengeli hücumlarla 4. dakikada 38-38 beraberliği yakaladı. Fenerbahçe Ülker alan savunmasına karşı iyi hücum edemeyince son periyoda Royal Halı 53-50 önde başladı. Bu bölümde Royal'in çabuk oyuncuları Fenerbahçe Ülker'e ciddi sorunlar yaşattı ve Fenerbahçe uzunlarını dışarı çıkararak yakın mesafe atışları buldu.

Royal Halı'nın match up zone savunmasına karşı Fenerbahçe büyük sıkıntı yaşarken Royal Halı transition sayıları ve 5 dışarıda hücumlarla son 5 dakikaya 60-55 galip başladı.

Royal Halı 63-59 önde iken savunmaya büyük enerji veren Altan Erol 5 faulle kenara gitti. 01:12 kala fark 4 sayı iken Tomislav Ruzic'e çalınan faul (5. faul) ucuzdan öte bedavaydı.

Moladan sonra Royal Halı ön sahada 5 saniyede oyuna sokamadı, 10 saniye kala Emir Preldzic turnikeyle skoru 68-66'ya getirdi. Earl Calloway'in serbest atışları skoru belirledi: 70-66

MUHARREM TÜRKOĞLU