Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Liginde mücadele eden Gazişehir Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, birinci etap kamp çalışmasını tamamladı. Yeni transfer Serdar Sağlam’ın da kısa sürede uyum sağladığı basketçiler, ikinci etap için bayramdan sonra toplanacaklar.

Gazişehir Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının birinci etap kamp çalışması olumlu geçti.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, engelli sporlarına büyük önem verdiklerini, bunların başında da tekerlekli sandalye basketbol takımı olduğuna dikkati çekti.

BAŞARMAK ZORUNDAYIZ

Gazişehir Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının Süper Lig’de mücadele ettiğine dikkati çeken Toprak, “Engelli basketçilerimiz, Gazişehir Gaziantep Kulübünün yanısıra Gaziantep Büyükşehir Belediyesini ve Gaziantep’i temsil ediyor. Kent için oldukça önemli bir takım. Geçen sene Süper Ligde ilk seneleri olmasına rağmen başarılı bir sezon geçirdiler. Yeni sezon öncesi kadrodan bir oyuncu gitti, bir oyuncu geldi. Yeni sezon öncesi 10 Ağustos tarihinde toplanarak çalışmalarını Talat Özkarslı Spor Salonunda sürdüren takımımız, 10 günlük çalışmanın ardından birinci etap kamp çalışmasını tamamladılar. İkinci etap için bayramdan sonra toplanarak, hazırlık maçlarının ağırlık kazanacağı bir çalışma yapacaklar. Aynı zamanda kadromuzda bulunan 2,5 puanlı oyuncumuz Muhammet Ümit Bebe, A Milli takımın Japonya kadrosuna alındı. Ümit Bebe’nin A Milli takım kadrosuna alınması bizim ayrı bir gurur kaynağımız oldu. Hedefimiz Süper Lig’de uzun yıllar kalıcı olmak, A Milli takım kadrosuna daha fazla oyuncu vermek ve Gaziantep’i Avrupa kupalarında temsil etmek. Bunu başaracak durumdayız. Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımına her zaman maddi ve manevi destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin’e, takımı sahiplenerek kulübün bünyesinde devam etmesini sağlayan Gazişehir Gaziantep Kulüp Başkanı Adil Konukoğlu ve ekibine teşekkür ediyorum. Takımın başarısı için ellerinden geleni yapan koordinatörümüz Ramazan Taşkın ve antrenörümüz Muharrem Karakafa bu işi en iyi şekilde yürütüyorlar. Onlarada teşekkür ediyorum. İyi bir kadro yapımız var. Bu kadroyla Süper Lig de daha başarılı olacağımıza inanıyor, yeni sezonda takımımıza başarılar diliyorum. Biz her zaman Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız başta olmak üzere tüm engelli kardeşlerimizle gurur duyduk, gurur duymayada devam edeceğiz. Tekerlekli Sandalye Basketbol takımımız, Süper Lig de Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ve Gaziantep’in tek takımı. Bu da ayrı bir gurur kaynağımız” şeklinde konuştu.