Vali Erdal Ata, çatışmalar nedeniyle geçişlere kapatılan Karkamış Sınır Kapısı'nın, Türkiye sınırındaki Suriye'nin Carablus ilçesinde sükunetin sağlanması halinde açılabileceğini söyledi.

Gaziantep Vali Erdal Ata, kongreyle yeniden göreve seçilen Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt, Nizip Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Sarı ile meclis üyelerini ziyaret etti. Güven tazeleyerek görevlerine devam eden Özyurt ve Sarı'ya başarılar dileyen Vali Erdal Ata, "Nizip'in ekonomisinin gelişmesi için Nizip Ticaret Odası'nın birçok katkıları olduğuna inanıyorum ve bundan sonrada aynı şevk ve heyecanla çalışacaklarından eminim. Nizip'in ekonomik yönden gelişmesi için üzerlerine düşen görevleri yapacaklarını düşünüyorum" dedi.

KAOS SÜRDÜKÇE KAPI AÇILMAZ

Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz'in de eşlik ettiği ziyarette gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vali Erdal Ata, çatışmalar nedeniyle geçtiğimiz günlerde geçişlere kapatılan Karkamış Sınır Kapısı'nın, Suriye'nin Carablus ilçesindeki kaosun sona ermesi ile açılacağını belirterek, "Karkamış sınır kapısının açılmasına net bir şey söylenmesi mümkün değil. Bu konu tamamen Ankara'nın tasarrufunda ve Suriye tarafının durumuyla ilgili. Suriye tarafında kaos ve çatışmalar devem ettiği sürece Karkamış Sınır Kapısı'nın açılması uzayabilir. Ancak Suriye tarafında sükunet sağlanırsa kapının açılması daha kısa sürede gerçekleşebilir" diye konuştu.

DHA