Daha önce söz veren ve su fiyatlarını indireceğini söyleyerek ilk etapta yüzde 15 indirim yapma kararı alan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yıl sonuna kadar toplamda yüzde 25 gibi bir indirimi hedefliyor.

ÇILGIN PROJE

Büyükşehir Belediyesi Düzbağ Projesiyle 2018 ayı başında sağlıklı suyu Gaziantep'e ulaştırmayı amaçlıyor. Bu suyun ilimize gelmesiyle birlikte indirimler peşi peşine gelecek. Düzbağ Gaziantep'in su sorununu önemli ölçüde çözecek bir proje. Bu nedenle Fatma Şahin, Düzbağ projesi için en önemli çılgın projelerimizden biri diyor.

TOPLANAN SU PARASI ELEKTRİK MASRAFI

Gaziantep şu anda Türkiye'nin en pahalı su üretim sistemine sahip illerinden biri. Pahalı su içiminde Türkiye'de ilk 5'te. Su kalitesi de sert. Düzbağ İçme Suyu Projesi'yle elektrik maliyetleri aşağı inecek. Göksu'daki su, yapılacak regülatörle 120 kilometreden gelecek ve Kartalkaya Barajı'na akacak.

ÇAY SİZDEN SU BİZDEN

Büyükşehir Belediyesi suda indirimi bilboardlara da taşıdı. Büyükşehir Belediyesi, "Çay sizdten su bizden"dediği bilboardlarda su faturalarında yüzde 15 indime vurgu yaıyor. Meral KINACILAR