Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı Başkan Vekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı. 48 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında mahkeme kararıyla bozulan Metronun yanındaki fuar ve kültür merkezinin imar plan değişikliği yapılarak konut ve bir kısmının kongre merkezi olarak planlanmasına CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu tepki gösterdi. Sucu, meclisin yanısıra meclis sonunda Gazetecilere yaptığı açıklamada "Bunun adı hülle" dedi.

Meclis toplantısında Gündemin 24. maddesi olan, Şehitkamil ilçesi Pancarlı Mahallesi N38-C4, 20K ve 21 K nazım imar paftalarında nazım imar plan revizyonu hakkındaki madde ile ilgili söz alan CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu, "Mahkeme kararıyla çelişiyorsunuz. Asım Bey döneminde Beyhan Ölçal burayı mahkemeye verdi. Mahkeme burayı bozdu. Fuar ve Kültür Merkezi olan bir yere yoğunluk getiriliyor. Mahkemenin kararına göre burası eski haline getirilmek zorunda" dedi.

Osman Toprak ise, "Burada kamu menfaati var. Buraya Kültür ve Kongre Merkezi yapacağız. Konutlar için 0.15 emsal verilecek" dedi.

Gündemin 49. maddesi olan, Şehitkamil İlçesi Özgürlük Mahallesi, pafta 22K-IIIc, IIId, 21K-IIa, IIb, ada 4939, parsel 2 ve 4, ada 4938, parsel 1'de kayıtlı taşınmazların uygulama imar planı değişikliği ile ilgili madde görüşülürken söz alan Mehmet Sucu, "Konut adasına karşı değiliz. Ancak akaryakıt istasyonu ile birlikte gelmesine karşıyız. İtirazımız benzin istasyonuna. Gerçi akaryakıtçılar bana kızacak ama?" dedi.

Mehmet Durdu Yetkinşekerci ise, "Sen akaryakıtçıların avukatı mısın?" diye espri yaptı.

Osman Toprak ise, şahıslara benzin istasyonu vermediklerini, belediye mülküne yaptıklarını belirterek,"Şehrin benzin istasyonuna da ihtiyacı var" dedi. Meral KINACILAR