Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı başkan vekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı. Mecliste gündemin 25. maddesi olan Şahinbey ilçesi Çukur mahallesi 20L nazım imar paftasında meydan ve otopark alanı nazım imar plan değişikliği ile ilgili Gaziantep 2. İdare Mahkemesinin E.2013/1223, K:2014/1109 sayılı iptal kararı görüşüldü. Mahkeme daha önceki belediye döneminde alınan otopark ve meydan kararını iptal etti. CHP'li Meclis üyesi Mehmet Sucu, "Burayı 2013 yılında mevcut halinden çıkarıp otopark yaptılar. Biz dedikki yanlış yapıyorsunuz. eEsnafın görüşünü almadan, kamulaştırmadan bu insanları mağdur etmeyin dedik. Dinlemediler yaptılar. Vatandaşta mahkemeye götürdü. Mahkemede bozdu" dedi.

Meclis oy birliği ile pasajın eski haline dönmesi yönünde mahkeme kararının uygulanması için karar aldı.

SUCU'NUN BENZİN İSTASYONU İSYANI

Mehmet Sucu, gündemin 40. maddesi ve 45. maddesinde gelen benzin istasyonu yerleriyle ilgili söz aldı. Sucu, "Sinan ve Güneş Mahallesindeki benzin istasyonlarına ret oyu veriyoruz. Siz bu her mecliste iki üç tane benzin istasyonu getiriyorsunuz. Rant uğruna neden yapıyorsunuz" dedi. Toprak ise, "Biz şahıslara yapmıyoruz" dedi. Sucu ise, "Ben şahıslara yaptığınızı da ıspatlarım" deyince Toprak, bizim dönemimizde olmadı" dedi.

OKUL ALANI KONUTA ÇEVRİLDİ

Gündemin 35. maddesi olan Güvenevler Mahallesi 21K nazım imar paftasında nazım imar plan değişikliğine yapılan itiraz görüşüldü. CHP'li Mehmet Sucu söz alarak, "Burada okul alanını konuta çevirdiler. Biz ret oyu kullandık. Mülk sahibi konutta emsali yüksek istiyor. Emsal 2 istiyor. Emsal 1.15'i istemiyor. Gelin bunu okula çevirin" dedi. İtiraz oy çokluğu ile reddedildi. Haber Merkezi