Kimseden çekinmediklerini ve korkmadıklarını belirten Sucu, "Memleketimiz ve ülkemiz için ne yanlışsa bu yanlışı il başkanı olarak yönetici arkadaşlarla beraber her yerde söyleyebiliriz. Memleketin aydınlığı için herşeyi yaparız” dedi. Kamil Ocak ile ilgili de konuşan Sucu, CHP meclis üyelerinin ‘RET’ oyuna karşılık ‘Kamil Ocak Stadyumu plan tadilatı’ kararının meclisten geçtiğini ancak Başkan Fatma Şahin tarafından tekrar meclise iade edildiğini anımsattı. Sucu, TOKİ’nin yanlış plan tadilatının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, " Doğru yerde yapılan herşeyin altına imza atarız. Yanlışın karşısında duracağımıza dair size, şeref namus sözü veriyoruz" dedi.

BÜTÜN ADAYLARIMIZA EŞİT DAVRANACAĞIZ

Yaklaşan kurultay öncesi çalışma yaptıklarını belirten Sucu, "Gaziantep’te, Parti meclisine üye olan 6-7 tane arkadaşımız var. İsmini duyurmayan arkadaşlarda var, bunu biliyoruz. Tabi ki, partide tek aday çıkarabilsekdik elimiz daha güzide olacaktı. Bunu sağlamak zor gibi görünüyor. Onlara biz söyledik. ‘Aday sayısını bire düşürün’ diye. Onlarda, bu konuya pek sıcak bakmadı. Biz bütün adaylarımıza eşit mesafede olacağız. Gaziantep Kurultay Delegesi olarak 24 delegemiz var. 24 delegede, aday olan bütün arkadaşlarımızı destekleyeceğiz.”

ŞEHİTLERİMİZİN MEKANI CENNET OLSUN

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, Acıoğlu Restaurantta düzenlediği kahvaltıda meclis üyeleri ve gazetecilerle biraraya geldi. Afrin operasyonu kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlatmış olduğu ‘Zeytin Dalı Sınır Ötesi Harekatı’na’ destek olduklarını söyleyen Sucu, ‘Zeytin Dalı’ barışın simgesidir. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Suriye’nin kuzeyinde bulunan ‘Afrin’ bölgesine yaptığı ‘Sınır Ötesi Harekata’ Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nunda dediği gibi, ‘parti olarak desteğimiz tamdır. ‘Zeytin Dalı Sınır Ötesi Harekatı’ güvenliğimizin sağlanması ve sınırlarınız terör örgütlerinden arınması ülkemizin huzuru adına önem taşımaktadır. Çünkü ülkemizin milli güvenliği ve çıkarları herşeyin üzerindedir. Suriye’ye ilişkin genel stratejimiz, terör örgütü ile mücadelinin yanında Suriye’nin egemenliği ve toprak bütünlüğünü sağlayacak siyasi çözüme odaklanması olmalıdır. Bu strateji, bölge barışı için kalıcı çözüm olacaktır. Bu amaçla; Türkiye’nin bütün taraflarla görüşmesi yani ABD, Rusya, Irak ve Suriye siyasi sürece yukarudaki çerçevede katkı sağlaması önemlidir. Şanlı ordumuzun başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nın en kısa sürede hedefine ulaşıp, Mehmetciğimizin burnu kanamadan ülkemize dönmesi en büyük arzumuzdur. Allah Mehmetçiklerimizin yar ve yardımcısı olsun.”

‘RED’ OYUNA VERDİK

Yerel gündemde büyük yer edinen Kamil Ocak Stadyumu’nun yerine ne olacağına ilişkin açıklama yapan Sucu, ‘Kamil Ocak Stadyumu plan tadilatı’ kararının tekrar meclise iade edilmesine dikkati çekti. Sucu, “12 Ocak 2018 tarihinde yapılan Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında Kamil Ocak Stadyumu plan tadilatı, CHP meclis üyelerinin yoğun muhalefeti ve red oylarına karşın AKP ve MHP meclis üyelerinin ‘EVET’ oylarıyla Büyükşehir Belediye meclis toplantısında onaylanmıştır. 2014 yerel seçimlerinde partimizin seçim beyannemesinde bidirdiğimiz üzere, Kamil Ocak Stadyumu ve çevresini meydan yapmak için halkımıza söz vermiştik. Halkımız, ilimizi yönetme hakkını AK Partiye, denetleme görevini ise bize vermiştir” dedi.

TOKİ’NİN PLAN TADİLATI, GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Sucu, “Bugün geldiğimiz noktada Kamil Ocak Stadyumu ve çevresi için TOKİ tarafından yapılan Büyükşehir Belediye Meclisine onaylanmaya gönderilen imar planı tadilatı, 34 bin metre karelik alanın ticari ve konut alanına dönüştürülerek imara açılmıştır. Bu plan, bölgemize müthiş bir yoğunluk getirecektir. Zaten keşmekeş olan şehir trafiği yapılan yanlış plan tadilatı ile içinden çıkılmaz bir hale gelecektir. Plan tadilatından sonra başta partimiz olmak üzere kentin STK’ları ve kent gönüllüleri bu plan tadilatına karşı olduklarını beyan etmişlerdir. TOKİ’nin yapıp, Büyükşehir Belediyesine onaylattığı yanlış imar planı, Belediye Başkanı tarafından meclise iade edilmiştir. Belediye meclisine iade ettiği yanlış olan tadilat planın gözden geçirilmelidir. STK’ları, dernekleri ve kentide katarak 2014 yılında seçim vaadi olarak söz verdiğiniz Kamil Ocak Stadyumunun yerini, 'kent meydanı' olarak Gaziantep’e yakışır bir meydan olmasını öneriyoruz. Ve bu konun takipçisi olacağız. Dünyadaki en büyük kentler meydanlarıyla anılırlar” şeklinde konuştu.

ELİMİZDEN SADECE ‘RET OYU’ VERMEK GELİYOR

Başkan Sucu’ya yönetilen Kamil Ocak Stadyumu’nun kararı ile ilgili sizden görüş alındı mı sorusuna Sucu, “Bize bir proje getirdiler. Onuda bir mühendis arkadaşlarımız getirdi. Çok güzel bir projeydi ve bizde itiraz etmedik. Doğru yerde yapılan herşeyin altına imza atarım. Yanlışın karşısında duracağımıza dair size, şeref namus sözü veriyoruz. Sizden bunu gündeme çok taşımanızı istiyoruz. Çünkü bunu yarın bizim çocuklarımız ve kenti yönetenlerin çocukları da, bize beddua edeceklerdir ve yüz karası olacaklardır. Bizden şu ana kadar görüş alınmadı. Büyükşehir Belediyesinde 5 tane meclis üyemiz var. Elimizden sadece red oyu vermek geliyor. Gaziantep’te Kamil Ocak Stadyumu adında bir platform kuruldu. Günlerce ve aylarca bizim meclis üyelerimizin verdiği mücadeleyle belli bir kamuoyu oluşturuldu. Gönül isterdi ki, Kamil Ocak Platformda bizim büyükşehir meclis üyelerimiz ve ilçe meclis üyelerimizinde çağrılarak bilgi alınması. Bu memlekette sadece İnşaat, Mimarlar ve Mühendisler Odası mı var? 300 yakın Sivil Toplum Örgütleri var. Bir taneside sesini çıkarıyor mu? CHP dışında bir tane siyasi parti sesini çıkarabiliyor mu? Orası bizim babamızın yeri değil. Bu Gaziantep’lilerin malı. Orası, bizim çocuklarımızın nefesinin çıkaracağı yer olmalı. Onun için biz buna karşıyız. Hiçbir güç bunun tersini söyletemez. Biz, belediye başkanın bütün siyasi örgütlerini ve bütün siyasi örgütlerini toplayıp bu konu ile ilgili bize bilgi versin” diye belirtti.

AVUKATLARIMIZ YARDIMCI OLUYOR

“Halep Çarşısı ile ilgili kapatma kararı var. Duvar tabelalarını sökün demişler. Oranın bir huzursuzluğu var. Bunu mecliste dillendirirseniz mecliste daha etkili olur diye düşünüyorum” önerisine ise Sucu, “Halep Pasajı ile ilgili ilçe başkanımız gitti orada basın açıklaması yaptı. Avukat arkadaşlarımız dava açmalarında yardımcı oluyor” yanıtını verdi.

FETÖ’CÜ DİYE, İÇERİYE ATARLAR

Zamanında eski Büyükşehir Belediye başkanı Asım Güzelbey’in, ‘kanımın son damlasına kadar buranın meydan olması için savaşırım’ açıklamasını anımsatıldı. Asım Güzelbey’den size gelen bir destek var mı? sorusuna Sucu, şunları söyledi: “Asım Bey, demokrat bir adam. Yarın bir gün Kamil Ocak Stadyumunun yerinde eylem yapacağız. O zaman kim bizim yanımızda duracak yazacaksınız. Siz inanıyorsanız gelsin benimle beraber dursun. Öyle bir şey yapabilir mi? FETÖ’cü diye, anında içeri atarlar. Sözde burayı çok güzel bir meydan yapacaklardı. Biz bu sözleri isteyeceğiz. Eskiden belediye başkanları aladıkları kararlar ı sivil toplum örgütlerine sorardı. Şimdi herkes sindirildi. Basında sindirildi. Tersine bir şey yazan gidiyor. 15 maddeyi yazmayacaksınız diye size uyarı geldi.”

CHP MECLİS ÜYESİ MEHMET SUCU: MUHALEFETİ CHP YAPIYOR”

Şehitkamil ve Büyükşehir Belediye meclis üyesi Mehmet Sucu da muhalefet yapamıyorlar eleştirisine cevap verdi. Sucu, “CHP muhalefet yapmıyor’ diyenlere sesleniyorum. 4 yıldan beri meclis üyesi arkadaşlarımız ve il başkanımızda burada. Büyükşehir Belediye meclisine gelen gündem maddelerin yüzde 60 veya 70’ne CHP gurubu olarak karşı dururuz, Kamil Ocak Stadyumu’nda olduğu gibi. Muhalafeti CHP yapıyor. İl başkanımızdan aldığımız talimatla bu gündemi biz, ilçe meclislerinde ve büyükşehir meclisinde adam gibi muhalafetimizle, kentin yararına karşı olan şeyleri tek tek söylüyoruz. Malesef; faşizan bir tutumla, 55 kişiye karşı 5 olan sayımızla buna gücümüz yetmiyor. Biz bir grubuz. Meclislerde CHP dışında, red oyu ve konuşma olamamıştır. Bunun aksini iddia ediyorsanız ortaya koyunuz. Biz mecliste bütün sorunları dile getiriyoruz. Hava kirliliğini yıllar önce dile getirdik. Geçen aydaki mecliste, Şehrin pahalı olduğunada dile getirdik. Bu kentin su sorunu var. Su fiyati ile ilgili biz yüzde 30 olarak belge verdik. Bir yılda yapılan zam, yüzde 15. O bir yıldaki zamı düşürdüler. Celal Doğan burayı bıraktığında suyun tonu 2 TL’ydi. Şimdi 6 TL’ye kadar suyun fiyatı çıkıyor. Pahalık çalıştayı derken biz sadece beyranı söylemiyoruz. Bu kentin suyunun, elektiriğinin ve ulaşımınında pahalı olduğunu söylüyoruz” şeklinde konuştu. AYŞEGÜL BAĞCI